måndag 27 juni 2011

Övertryck

Varje år är det samma visa, veckorna innan semestern är fullchokade både på jobbet och privat och i år är inget undantag. Just nu känns det som min hjärna ska explodera av alla måsten, alla kom-ihåg och alla saker däremellan.

Mitt trick för att för att detta inte ska ske, utan för att det ska pysa lite lagom, brukar vara att sy, till exempel ett kuddfodral. Jag börjar dock få ganska gott om kuddfodral, så jag bestämde mig för att prova en annan metod för att få lite hjärnvila, nämligen sylta & safta!

Hittills har det inte blivit så mycket syltat (inget), men saftat har jag gjort och ta inte illa upp nu alla saftmästare där ute, men man behöver inte vara hjärnkirurg för att göra flädersaft - det är superlätt!
Är det någon mer som vill/behöver leka husmor och vila hjärna på samma gång, då är Flädersaft det ultimata tricket.  Recept finns bland annat här.

/Frida

söndag 26 juni 2011

Sommarfeeling!

Ugh, det har varit lite mycket ett tag, därav glest med inläggen. Det värsta är att det "myckna" kommer fortsätta ett tag till - pust! Idag tänkte jag dock strunta i det och försöka fokusera på det positiva, det är ju faktiskt sommar NU!!!!

Igår var vi på Liseberg hela dagen! Det var inte alltför långa köer och Göteborg bjöd på ett fantastiskt väder, det kändes som semestern redan hade börjat - härligt! Den typen av vitamininjektioner kan man inte få för många av nu i slutspurten inför semestern!

En annan typ av vitamininjektion är att ta sig en liten promenad i grannskapet och spana lite i vägkanten. I fredags på väg från midsommarfirandet, stannade jag och dottern vid ett litet dike och vips hade vi fixat värsta midsommarbuketten - det kallar jag sommar!

 /Frida

söndag 19 juni 2011

Sex långa år...

...tar det att repa sig från en grävmaskinsmassaker - i alla fall om man är en Pion!

Det är sålunda 6 år sedan vi dränerade om runt vårt hus och de stackars Pionerna blev rejält tilltufsade. Lyckligtvis lyckades vi rädda några små plantor ur grävskopans klor och sen dess har jag vårdat dem ömt..."ehum"...och i år har den första knoppen äntligen dykt upp! Den har nu fått en hedersplats i vardagsrummet så att vi kan njuta av den dagarna i ända...

/Frida

söndag 12 juni 2011

Knopparnastid...

...är över, kanske ni tycker?

Nu ska detta inlägg inte handla om våren, sommaren eller blommor överhuvudtaget (ovanlig nog), utan jag tänkte skriva lite om en annan sorts knoppar.

När jag målade om köket valde jag att sätta tillbaka de gamla knopparna tillsvidare, men jag är lite sugen på att piffa upp köket med något nytt, frågan är bara: "Vad ska man välja?" Tips mottages tacksamt!

Samtliga bilder är "lånade" på nätet

/Frida

fredag 10 juni 2011

Examen!

Idag har vi firat examen. Solen och värmen uteblev och regnet hängde tungt i luften. Det var dock var lika stämningsfullt i alla fall. Barnen var lika söta som vanligt, de sjöng och spelade med stor entusiasm och jordgubbstårtan smakade alldeles underbart...

/Frida

torsdag 9 juni 2011

Brrr....

Imorgon ska vi klä oss i bästa sommarstassen och fira skolavslutning och sommarlovsbörjan. Just nu känns det dock inte särskilt somrigt. Regnet vräker ner, det är grått och jag fryser!

Jag tänder levande ljus, kurar under en filt och känner mig bekymmersamt sugen på glögg...

Jag känner att här måste man verkligen anstränga sig för att få den rätta sommarlovsfeelingen. Tror jag ska gå och sniffa lite på de sista Syrenerna, det kanske hjälper?


































/Frida

onsdag 8 juni 2011

Sista utposten

De senaste dagarna har vi varit utan fast telefon, något som händer med jämna mellanrum. Det räcker att det blåser lite grann eller kommer mycket snö eller som nu, otroligt vackert och soligt ett par dagar...

...eller jag vet faktiskt inte vad som var den utlösande faktorn den här gången, men jag vet vad rotorsaken är. Vi har fortfarande luftledning från tomtgränsen och denna gammalmodiga kvarleva orsakar problem titt som tätt. Jag önskar att vi kunde få den uppgraderad fortare än kvickt (eller åtminstone nergrävd). 
 
En gammal teknik som jag däremot önskade att jag åter kunde få liv i, är min gamla telefon som inte tålde flytten till vårt hus (kanske inte heller gillar luftledning?) och har därför stått och dammat de senaste 10 åren. Nu har barnen hittat den och leker kontor dagarna i ända...

/Frida

P.S. Tapeten i bakgrunden har vi hittat på vinden.

tisdag 7 juni 2011

Plocka blommor!

Den här tiden på året kan man verkligen spara många sköna slantar på att ta sig en tur i sin trädgård eller bege sig ut i naturen och utnyttja vår fantastiska allemansrätt.

Det är helt underbart att kunna plocka in den ena buketten efter den andra utan att det svider det minsta i plånboken. När man har trädgården full kan man faktiskt till och med unna sig att ställa in en bukett på toaletten, på så sätt  kan man även spara in penningar på att slippa kemiska doftuppfräschare...

/Frida

måndag 6 juni 2011

Heja Sverige...

...tror jag inte att jag hört det ropas idag. 

Däremot har ropen skallat, "Heja Messi", "Heja Barca","Heja Slatan"...
Jag tror faktiskt att det flesta superstjärnor och de flesta internationella fotbollslagen varit på besök i vår trädgård idag och när matcherna var slut, lät de sig väl smaka av nationaldagstårtan!


/Frida

söndag 5 juni 2011

Nymålat!

Idag har jag målat!
Jag har målat en lekstuga invändigt!

Beslutet att måla stugan invändigt när den var färdigbyggd, hade möjligtvis varit ett klokt beslut om man är graciös som en cirkusartist eller liten och flink som en tomtenisse - jag är tyvärr inget av detta!



Nåväl, efter ett antal timmar dubbelvikt och ett antal bulor (samt färg) i skallen är det snart äntligen dags för själva syftet med hela bygget, nämligen 

inredningsuppdraget!   

Ett sånt uppdrag är ju värt lite ryggvärk och en och annan bula, eller vad säger ni?

/Frida

fredag 3 juni 2011

Den bortglömda trädgården

Då de senaste veckorna (åtminstone på helgerna) bjudit på allt annat än härligt "greja-i-trädgården" väder, så har mina trädgårdsväxter fått klara sig utan någon större omtanke, men det verkar ha gått rätt bra...



 

Åkervindan då?
Tack vare en massiv attack i april har denna tillfälliga vapenvila inte orsakat alltför mycket skada. Det stod en mindre strid under gårdagen och detta scenario kommer med stor säkerhet att fortsätta under helgen...

/Frida