torsdag 12 augusti 2010

Jakt!

Ja, jag är på jakt efter ett överkast! 

Nu när sonens rum har fått sig en make-over är det dags för dottern att få en liten uppfräschning av sitt rum. Det blir ingen total omgörning av hennes rum, hon får nöja sig med en ny säng samt lite utrensning av leksaker och udda möbler. Ett nytt överkast har jag dock tänkt att hon ska få, så idag var vi ute och gjorde stan här i Åmål på jakt efter ett rosa (det måste det vara) överkast. Jag hittade dock inget, därför har jag suttit och surfat runt för att hitta något jag (och förhoppningsvis hon) gillar...

 
Var på vippen att köpa detta, men kunde inte bestämma mig, vill egentligen ha lite mer färg. Nu är det i alla fall slut där jag hittade det, så nu får jag tänka om!

Bilder från AU Maison och Rice

Jag är alltså ute efter något i den här stilen, gärna åt det mer färglada hållet.
Har beslutsångest, det finns så många snygga, men eftersom de inte är direkt gratis vill jag känna - wow!!, innan jag slår till och det känslan har inte riktig infunnit sig än.

Det slutar antagligen med att jag väljer ett vitt (safe) och slänger dit massa färglada kuddar istället...eller så syr jag väl helt enkelt det perfekta lapptäcke själv - hur svårt kan det va ?? 

/Frida

P.s. Att sy ett lapptäcke är hur svårt som helst, jag vet! Har försökt en gång...det blev aldrig klart!

15 kommentarer:

 1. Lapptäcken är så fina! Vill ha ett till Nilva med! Jag tror faktiskt att jag har sett det lapptäcket som du inte har gjort klart. Jag tror det var när du höll på att göra det. Eller minns jag fel? Kram

  SvaraRadera
 2. Jag började sy ett lapptäcke när jag väntade första barnet...hm, för 17 år sen. Det ligger fortfarande halvfärdigt i en påse på vinden tror jag. Jag tror att jag kanske blir färdig med det till första barnbarnet! ;)

  Ett lapptäcke i rosa är en dröm till dotterns rum. Men de är inte direkt billiga.

  Kan lugna dig med att flugorna nog har försvunnit nu...*ler*

  Ha en skön kväll!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 3. Jag vill ha ett nytt överkast till vårt sovrum men jag har inte heller hittat det perfekta. Det är ju som sagt inte gratis så man vill ju inte köpa ett som är "sådär".

  Sy är nog inte att tänka på för min del i alla fall. Tålamodet tryter allt för fort.. =)

  Ha en skön kväll! Kram Linda

  SvaraRadera
 4. Skulle aldrig ha tålamod till att sy ett lapptäcke, så det går bort för mig också! Det är väl inte helt fel att köpa ett vitt och sy fina kuddar istället?!? Det är ju lättare att ändra om hon vill ha annat när hon blir äldre.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Det finns många fina lapptäcken och dyra! Jag brukar passa på när det är rea och köpte senast ett jättefint (till dubbelsäng) hos House of Linnéa. Ska hålla utkik efter något i rosa glada färger åt dig.

  -Sanna

  PS. Har du kollat Syster Lycklig, Elsas hem?

  SvaraRadera
 6. ikea har fått in ett underbart lapptäcke fast det går inte i rosa...det vill jag haaaa...kramis semlan

  SvaraRadera
 7. Jösses så fina täcken! Mödan värt att söka!

  Kramar/Pia

  SvaraRadera
 8. Vitt är aldrig fel. Så enkelt att slänga på en hel massa rosa kuddar. Eller kanske kan du fortsätta på lapptäcket du en gång började på. Säger jag som aldrig tänkt tanken att sy ett lapptäcke :-)

  Ha en toppenbra dag!

  SvaraRadera
 9. Ja, du Frida, min äldsta dotter nu förstår jag bättre alla frågor om var det lapptäcket som jag började sy till dig när du var i 5-årsåldern tog vägen. Det blev ju heller aldrig klart. Inte undra på för det var sytt med sexkanter som syddes ihop för hand. Det som blev klart finns dock sparat så jag ska leta upp det. Det kanske kan bli stommen till ett lapptäcke till min dotterdotter nu i stället.

  SvaraRadera
 10. Ett lapptäcke skulle bli ett evighetsjobb för mig....men du har ju hittat så många läckra som du kan välja emellan, ha en skön helg, kramen

  SvaraRadera
 11. Vad snyggt det blev i pojkrummet! Och jag gillar ju verkligen de där "inbyggda" små rummen - blir ju nästan som att ha en trea till förfogande! ;-D
  Jag tycker att du ska ge dig på att sy ett lapptäcke! Välj att göra ganska stora rutor, typ 30x30 cm och inte så mmånga olika tyger så är detnog inte så svårt. Hoppas jag...

  SvaraRadera
 12. Balders hage.se har ett fint med. Rött eller grönt om man så vill. Jag har kuddarna själv i grönt. Överkastet kostar under 1000-lappen för en dubbelsäng. Kika in där vettja!

  SvaraRadera
 13. Vilka fina överkast du har hittat vännen!
  Men förstår vad du menar när man kanske vill ha det där lilla extra....

  Ett lapptäcke skulle jag ens aldrig fundera över att göra, jag klarar knappt av en symaskin...Fniss!

  Lycka till o ha en fin vecka! Kramis Therese

  SvaraRadera
 14. Förstår att det kan vara jobbigt att hitta det absolut rätta i denna djungel av fina överkast.
  Rätt som det är springer du på det riktigt rätta.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 15. Jag skulle tro att du hittar rätt överkast när du minst anar det....

  Annars är väl du en hejare på att sy...

  Kramar

  SvaraRadera