onsdag 15 december 2010

Mycket snack och lite verkstad (London)

Jag känner att jag måste ge en liten förklaring, det var ju tänkt att vi skulle skriva typ varannan gång kanske... men min storasyster är så mycket bättre på det här än vad jag är, så jag låter henne skriva lite mer. ;-)

Jag har tänkt många inlägg i huvudet, men att sätta sig ner och faktiskt få ner det på skärmen är lite svårare.

Jag tänkte först kontra med lite "London by foot" bilder, men det blev inte av med en gång, och sen helt plötsligt kändes de här sensommarbilder lite "last season". (Men för mig lyser de upp i vintermörkret lite i alla fall, och jag längtar lite extra tills det är sommar igen när jag ser dem...)

Tower Bridge
Strandpromenad

City Hall (The Olive)

Tower Bridge och City Hall

The Globe Theatre
Millennium Bridge

St. Pauls Cathedral
St. Pauls Cathedral

Efter flytten i höstas bor jag nu betydligt mer centralt på South Bank (Themsens södra strand) ett par minuters promenad från Tower Bridge  Jag brukar oftast promenera till jobbet, då det går nästan lika fort som att åka kommunalt och man får motion på köpet.

Jag hade även tänkt göra ett före och efter "repotage" i den nya lägenheten... det kan ju vara lite kul, men det blev inte heller av med en gång, och nu har jag bott här så länge, så det känns också lite sent...

Men jag visar lite bilder från lägenheten ändå. Lägenheten var tom när innan jag och min flatmate flyttade in i augusti, totalt omöblerad (!). Inte så konstigt tycker kanske ni, men här i London är det väldigt vanlig att man hyr möblerat och det är vad jag gjort hittills under mina fem år i London. Att flytta till en omöblerad lägenhet är inte helt idealt när man inte har några möbler, men det var den bästa, och helt ärligt, i princip den enda vi hittade.

Så vad gör man?

Jag tänkte såklart - IKEA - det är den enda lösningen, när man ska ha ett helt bohag, inte vill spendera en hel förmögenhet, och kanske dessutom måste lämna en del grejer nästa gång man flyttar. Min flatmate var inte lika övertygad om att IKEA var frälsningen till att börja med, men hon blev omvänd, det kanske syns på bilderna? :-)

// K


Vardagsrum 1
Vardagsrum 2


Mitt rum 1
Mitt rum 2

14 kommentarer:

 1. Hej... kul att träffa på den andra systern också! Så fint ni fixat till det i er lägenhet. Tänk att det oftast är möbler i hyresrätter, nytt för mig.

  Ha det så gott i storstan.
  Eva-Mari vid byvägens slut i bergslagsskogen.

  SvaraRadera
 2. Så kul att få se och höra lite om London! Det låter så häftigt att få bo där i städernas stad.
  Och så centralt och fint du verkar bo, kan inte vara det lättaste att hitta en sådan boning där.
  Och Londonbilderna är jättefina.
  Hur är det nu, har ni fått snö eller är det mer utanför stan som den ligger kvar?
  Det var kul att höra från dig också!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Det är ju NU, med minusgrader, snö i skorna och is i luggen, som man behöver se sommarbilder för att tänka på att sommaren kommer tillbaka!!

  SvaraRadera
 4. Härligt att se dina bilder från London! Centralt och fint bor du också. IKEA och du fixade snyggt!

  KRAM Helena

  SvaraRadera
 5. Så himla härligt att få se bilder från en av mina favostäder, här har vi vargavinter om du visste vad snö vi har på ostkusten, ha en fin tredje advent, kramen

  SvaraRadera
 6. Vad skoj att du också skriver lite! Kul att se hur du har det i London! Ikea är bra! Har tänkt såååå många gånger att jag ska komma och hälsa på dig!Kanske ska försöka få till det snart Kramar Caroline

  SvaraRadera
 7. Åh, vad jag längtar efter att hälsa på dig igen. Förhoppningvis blir det tidigt i vår. Men allra mest längtar jag efter att du kommer hem nästa vecka.
  Massor av kramar från mamma

  SvaraRadera
 8. Snygga bilder, rolig och informativ text! Kan du ordna så att jag får se en teaterföreställning på Globen? Kh Anders

  SvaraRadera
 9. Känner precis igen det där med "planerade inlägg" som sedan blir "out of time", helt inaktuella, har en hel del så´na :), ibland så är de ju sevärda ändå.
  Kul att se lite londonbilder, även fast solen skiner på dem...och lägenheten ser bebolig ut även med "bara" Ikea-möbler *skratt*
  Ha det så bra!!
  Camilla

  SvaraRadera
 10. Så ni fixat.
  Ha en mysig adventshelg
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 11. Vad härligt med lite London :-) Jag har en biljett dit här hemma. I mars ska jag för första gången åka dit. Det ska bli härligt att uppleva London. Lägenheten din ser fin ut.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 12. Vad roligt att få se bilder från lägenheten, ser så mysigt ut!

  Hoppas att du får en fin o stämningsfull sista advent!

  Julkramar till dig/ Therese

  SvaraRadera
 13. Tycker ni fått till det riktigt mysigt! :-)

  SvaraRadera
 14. Hallå London,,,,lillasyster ser ut att ha det härligt där borta.

  SvaraRadera