fredag 2 september 2011

Upstairs, Downstairs

Precis som i den klassiska tv-serien, så skiljer sig inredningsstilen en hel del mellan vårt övre och vårt nedre plan, och då syftar jag inte på att vi har tjänstefolk boendes i källaren, för det har vi... INTE!

Nej, jag syftar på våra två bo-våningsplan, som helt utan att det varit min avsikt, utvecklat två vitt skilda inredningsstilar (ja, jag tror att det är huset som styr det).

På nedervåningen, går inredningen i milda pastelltoner, gamla ärvda möbler och många loppisfynd.

På övervåningen däremot, är det starkare färger, modernare möbler och många leksaker. Visserligen hittar man ett och annat loppis fynd, eller någon gamla ärvd möbel här också, men trenden är ändå tydlig.

Hur har ni det med inredningen? Styr ni över den själva och har total kontroll eller är det fler än jag som får hjälp av husets själ?

/Frida

17 kommentarer:

 1. Så är det nog. Jag har ganska modernt och stramt där uppe och här nere är det mer gamla möbler.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 2. Skönt med lita variation- så man inte tröttnar;) Här blandas det vilt....Njut av fredagskvällen. kram Johanna

  SvaraRadera
 3. Jag blandar men inom en viss gräns. Gammalt och nytt...

  kram!

  SvaraRadera
 4. Jag blandar gammalt och nytt ganska friskt!

  SvaraRadera
 5. Nej, jag har ingen kontroll över någonting, det blir som det blir. Det jag tycker om hamnar här och så får det passa ihop bäst det vill. Fast så är det ju inte riktigt, visst vill jag att det ska bli någorlunda harmonsikt. Men jag har nog aldrig bestämt mig för hur det skall bli...
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Här finns absolut ingen total kontroll, snarare har ärvda ting fått ta plats och bildat stil på vårat hem. Nu får vi inte plats med mera arvsgods känns det som, och det är med sorg i hjärtat jag tackar nej till underbart vackra gamla möbler.

  SvaraRadera
 7. Vad fint, en härlig blandning! Och smart att ha fler stilar för alla loppisfynd;)

  Kram

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Man kan ju tycka om flera stilar, då är det bra att blanda och att ha en övervåning.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 9. Jag försöker hålla en röd tråd. Med betoning med försöker :-)

  Ha en fin söndag

  SvaraRadera
 10. Hej Frida,

  Hm ja, det märks tydligare när man har två våningsplan nu när du säger det. Tapetvalet är modernare på övervåningen men möblerna, tja kanske lite nyare.. annars är det nog en blandning av gammalt o nytt här med.

  Kram Sanna

  SvaraRadera
 11. Jag har de senaste åren försökt att få till en röd tråd här hemma, har väl lyckats hyfsat tycker jag. Däremot blandar jag gärna gammalt och nytt, fast till en viss gräns, maken är inte lika förtjust i det gamla som jag.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Tror nog att inredningen hemma hos oss är sammanknyten av en röd tråd, även om det i vissa rum är lite "ruffare" stil. Men färgerna följer nog med oavsett rum och våning. :-)

  Sen tycker jag att det är ganska fiffigt att satsa på olika stilar för olika våningsplan, om man har två stilar man verkligen gillar och som inte är de lättaste att kombinera. Fram för olika! :-)

  Hoppas du har en fin tisdag!

  SvaraRadera
 13. Men det är väl härligt att man faktiskt kan få det bästa av två världar! Lite som att både ha kakan och äta den. Läckert, if you ask me!

  Ha en fin söndag!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 14. Det är inte så mycket själ i själva byggnaden (HSB-radhus från 80-talet, brr) så jag styr nog det mesta själv utan invändningar från huset. :-)

  SvaraRadera
 15. Husets själ kanske det inte är frågan om här hos oss, men just nu inreder jag och "gubben" ett varsitt rum. Man kan kanske säga att det är våra själar det handlar om. Han vill ha lite 50-tals-stuk i sitt rum och jag vill helt enkelt bara ha det mysigt och fint med burkar och sånt, (du vet)..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 16. Hur jag än försöker få någon slags stil så blir det alltid lite blandat. Här där vi bor har inte huset någon speciell själ direkt..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 17. Kul att kunna ha båda stilarna .

  Kram
  annika

  SvaraRadera