söndag 30 oktober 2011

Konsten att välja konsten

Tack för era vänliga ord om mitt hemmakludd. Tyvärr är jag fortfarande inte övertygad om att de ska upp på väggen - ni kanske bara försöker vara snälla?!

Att göra hål i väggarna och bestämma mig för vad som ska upp är något som verkligen kan ge mig magkatarr. Jag brukar inte ha beslutsångest när det gäller inredning utan brukar veta vad jag vill och vad jag gillar, men när det kommer till att göra hål i nytapetserade väggar...aaaaaa!!

Just nu funderar jag på att måla om mina tavlor, alternativt klä dem med läckra tyger eller kanske slänga ner dem i källaren och istället fixa en tavla av duken jag köpte på samlarmässan i somras. Eller?!

 /Frida

17 kommentarer:

 1. Ja, som sagt - jag kan fundera på sådant i månader... Hatobjekt, för jag har ingen naturlig fallenhet för det alls och det ser aldrig lika snyggt ut som jag vill! :-D

  SvaraRadera
 2. Jag var och är fortfarande helt ärlig! Tycker de är jätteläckra!! Fram men hammare och spik nu!

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Jag tycker dina tavlor är jätteläckra, den mörka bakgrunden håller ihop tavlorna och möblemanget. Duken är jättefin, men jag fastnade för dina tavlor. Samtidigt vet jag hur du känner, jag har också ångest för de första spikhålen i nya väggar, men efter ett eller två brukar det "lossna";-)

  Btw, det bor faktiskt en bibliotekarie i mig med, så det känns väldigt förvirrande att sära på författarnas verk, men det lustiga är att jag upptäckt att en del författare håller sig till vissa färgskalor och därmed har flera författare fortfarande sina verk samlade=)

  Ha en fin fortsättning på söndagen och en bra början på nästa vecka!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 4. Jag tycker tavlorna du har gjort är jätte fräcka, klart du vågar att sätta upp dem.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 5. Jag är precis likadan, har så svårt för att spika i första spiken. Därför har jag också en mängd foton och annat som någon gång ska komma upp på väggarna igen!:)
  Dina tavlor är jätte läckra! Sätt upp dem vet jag!:)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag funderade på just detta nu när väggarna i sovrummet var färdigmålade...men det är ju bara att måla om om jag ångrar tavelfixet.
  Jag skulle aldrig skriva något jag inte menar, tycker faktiskt att dina egenhändiga tavlor var fina. Du kan väl ställa dem mot väggen på en byrå, skänk eller så? Då har du ju bytesfrihet!

  kram

  SvaraRadera
 7. Vilka häftiga färger, både på denna och på dina egna tavlor! Sånadär retromönster är sköna på nåt sätt, men här blir det nog lite försiktigare färger...

  SvaraRadera
 8. Jag fnissar igenkännande åt filosofin "det där kan jag göra själv". Ibland blir resultatet bra, ibland får jag erkänna mig besegrad. Dina tavlor i förra inlägget blev superläckra! Fördelen med hemmagjord konst är ju att man kan byta ut den när man tröttnar, så spika på du!

  Må så gott i veckan som kommer!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 9. Ja på nytapetserade väggar då funderar man ordentligt innan man sätter upp något. Man vill ju att det ska kännas totalt rätt.

  Sydde några kuddar förra veckan, blev INTE som jag tänkt mej. Men sådant är lätt att förändra.

  Ha en fin start på veckan.
  // Lissen

  SvaraRadera
 10. Hej Frida,

  Hihi. Ja det tar emot att spika upp nåt på nya fräscha väggar ska villigt erkännas. Beslutsångest är bara förnamnet. Men i ditt fall tycker jag absolut att tavlorna ska upp! Visst är man självkritisk och undrar om det "duger" - men det spelar ju egentligen ingen roll vad andra tycker. De får gilla läget helt enkelt.

  Jätteläckert mönster i duken, det skulle bli en görfin tavla. Gillar idén med tygtavlor.

  Kram Sanna

  SvaraRadera
 11. Hur coola tavlor som helst i förra inlägget!Riktigt personliga.
  Upp med dom människa=))

  Och ha en toppendag idag.

  SvaraRadera
 12. Äh, det är bara att spika på, förhoppningsvis döljer andra tavlor de hål som blir ;)

  SvaraRadera
 13. Jag gillar dina tavlor. Upp med dom på väggen bara =)

  /Jenny

  SvaraRadera
 14. Mkt snygg duk, skulle vara perfekt som tavla. Tycker inte du ska tveka vad gäller att spika i väggen. Livet är kort! Upp med dina egna tavlor eller något annat, byt när andan faller på! Det är min filosofi... Kram!

  SvaraRadera
 15. Oavsett vad man bestämmer sig för att göra hemma så ska man göra det sm känns rätt för en själv. Då brukar man kunna leva med det sen. :-)
  Jätteläckert mönster på den duken, hade fungerat både som tavla på väggen och som duk på bordet.

  Hoppas du har en fin tisdag!

  SvaraRadera
 16. Om du vill får du gärna titta in på min lilla tävling hos mig.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 17. Det får du gärna, nu blir jag ju lite nyfiken förstås...

  kram på dig

  SvaraRadera