tisdag 17 augusti 2010

Dille!

 

Jag har fått dille på att sy kuddfodral av kökshandukar. 

Det började på semestern när jag sydde de här kuddfodralen och insåg hur lätt det var. Sedan dess har jag införskaffat mig en liten samling av handdukar, som jag nu har börjat förvandla till kuddfodral.

Dessa har jag sytt till dotterns rum.
Den bakre består av två likadana handdukar som jag sydde ihop så att ränderna på kanten finns på andra kanten med, dvs fyra ränder på framsidan och inga på baksidan (lyckades inte ta någon vettig bild på hela kudden).

Den främre kudden består av en handduk från Nyblom o Kollén som jag sytt ihop med den bit av en gammal linneduk, som ändå var lite trasig (ni kan vara lugna, här klipps inte i hela gamla linnedukar). Hängaren till handduken blev en perfekt ögla att fästa knappen i.

Ikväll har jag sytt två till, till sonens rum. Jag får dock återkomma med bilder då jag nu när sommarljuset är borta inte kan fotografera med vettigt resultat den här tiden på dygnet. Jag kan inte riktigt släppa eller komma över att nyss var det sommar och nu är det helt plötsligt höst, vart kom mörkret ifrån??

Jag glädjer mig dock åt och känner mig väldigt stolt över att jag idag lärt mig att sy knapphål med hjälp av symaskinen (var visst bara att läsa manualen lite). Resultatet blir så mycket bättre än när jag taffligt broderar kanterna för hand och dessutom går det minst tio gånger så fort!

/Frida

21 kommentarer:

  1. Hej Frida,

    Ja men så bra att jag inte är ensam om att ha dille på saker o ting hihi! Jag är en periodare. Sy kuddar av handdukar är ju jättesmart. Jag tänkte någon gång prova att sy en kudde av en skjorta som jag såg i min Country Living-tidning för ett tag sen - också smart ;)

    Dina kuddar blev jättefina. Det där med knapphålet har jag också filurat på..

    Ja vart tog sommarn vägen??

    Ha en bra dag,
    Sanna

    SvaraRadera
  2. Så kul att hitta hit och tack för hälsningen!
    Kanonfina kuddar!! Hela bloggen verkar kanonfin och vad roligt att få följa med på en flytt i London också!
    Kram Milla

    SvaraRadera
  3. Här har det hänt en del sedan sist... Både ny variant av header och flera inlägg som jag har missat när jag haft semester.

    Kul med nya kuddar på ett enkelt och personligt sätt! Även roligt att se nya våningen i London, som ser jättefin ut! Och pojkrummet är väl sonen nöjd med?!

    När det gäller lapptäcken till dottern kan du beställa via bloggen Vita rosor och förgätmigej. Hon har dessutom utlottning av lapptäcke just nu. Länk från min blogg, fast jag vill ju vinna förstås, så det kanske jag inte borde tala om... ;-)

    Sensommarhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  4. Hur snyggt som helst!!!
    Jag gillar verkligen ide´n, såvida jag inte hittar snygga färdigsydda hela tiden.....

    Ha det så bra. Kramar

    SvaraRadera
  5. Så fint det blev med handdukskuddar. Jag har en del kökshanddukar liggande, måste titta om de kan bli kuddar i stället.

    Londonlägenheten ser jättefin ut. Ska bli kul att se möblerad sen.

    Hälsningar Agneta

    SvaraRadera
  6. Så fina handdukskuddfodral du sytt! Så smart med öglan och så snyggt!:)
    Idag har vi haft en underbar solig dag, men annars får jag nog hålla med dig om att det är höst!:) Vare sig jag vill eller ej.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Det där tycker jag låter som en mycket trevlig sak att få dille på! Attans vad sugen jag blev på att sy kuddfordal nu. Och varför har jag inte kommit på hur smart man kan använda hängaren från kökshandduken?!?!

    SvaraRadera
  8. Hej Frida!

    Ett mycket gulligt dille, och inte sätter det sig runt magen som mitt senaste;-)

    Ha det fint! H.

    SvaraRadera
  9. Tack för gullig kommentar inne hos mig. Ja det blir nog dyrt att skicka spiskupan, och förresten så kan jag inte skiljas från den, då den är hemmets hjärta.
    Kramar Pia

    SvaraRadera
  10. Hej Frida! Så fina kuddfodral du gjort och så smart att använda kökshanddukar! Jättefint med öglan och knappen. Jag har faktiskt en handduk i skåpet som jag har tänkt sy till en kudde, men inte fått det gjort. Kanske nu? ;)

    SvaraRadera
  11. Så fina kuddarna blev! Det är ju hur smart som helst att sy kuddar av handdukar. Jag ska nog prova det när vi har flyttat. Kram Caroline

    SvaraRadera
  12. Så härligt att vara inne i ett "syrus". :-)
    Sjävlv klippte jag till delar till två kuddar för månad sedan, men har inte kommit längre...

    Snyggt att använda kökshanddukar - härliga mönster!

    SvaraRadera
  13. Så händig du är! Själv undviker jag symaskinen så mycket jag bara kan.

    SvaraRadera
  14. Roligt att ha en blogg tillsammans med sin syster!!! Tänkte få passa på att meddela att jag har lagt ut en tävling på min blogg där du kan vinna en valfri Lunafigur. Kolla in om du har lust!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  15. Vad du är duktig. Vad jag önskar att jag också var det. Men tyvärr så gick nålen av bara jag satte mig vid en symaskin. Detta var i skolan på syslöjden för läänge sedan.Har inte provat sedan dess :-)

    SvaraRadera
  16. Vilken bra idé, att sy kuddar av kökshandukar. Det kanske är det man ska leta efter när man är sugen på nya kuddar.. =)

    Kram Linda

    SvaraRadera
  17. Hej vännen!
    Tack för dina alltid så gulliga o vänliga ord inne hos mig, du gör mig verkligen glad!

    Du är så duktig o pysslig, kuddarna blev superfina!
    Önskar dig en trevlig helg! Många Kramar Therese

    SvaraRadera
  18. Vilket trevligt dille. Snyggt blir det.
    Trevlig helg
    Birgitta

    SvaraRadera
  19. Vilka läckra kuddar det blev, symaskinen och jag har aldrig kommit överens, blir genomsvettig så fort jag ser den...:D så hos den gör jag inte många besök,

    ha en skön helg, kram VIOLAN

    SvaraRadera
  20. Tusan så fina dina kuddfodral är.

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  21. Hm, det där med att läsa beskrivningen är ju faktiskt en bra idé.
    Min mamma pratade om att det gick att brodera med hennes maskin.
    Jag satt som ett frågetecken!
    Vi har nämligen likadana...men det har jag aldrig ens kollat*skrattar*

    Du syr då bra!!Snyggt!

    SvaraRadera