söndag 29 augusti 2010

Prinsessan på Ärten

















Problemet med att bo i ett gammalt hus är att planlösningen inte helt och hållet stämmer överens med den "moderna" människans krav. Vi har ett stort hus med många kvadratmeter, trots det är dotterns rum ytte-pytte-litet.

När vi under semestern tog bort hennes småbarnssäng, bestämde vi oss för att bygga in förvaring under sängen, för att på så sätt skapa lite mer golvyta. Vi hängde upp gardiner vid sängen för att få till lite himmelssäng-känsla.

Ni som läst tidigare inlägg kanske minns att jag var på jakt efter ett rosa lapptäcke till detta rum. Den idén ligger lite på is just nu...funderar faktiskt på att sy ett själv. I väntan på att det ska bli verklighet fick det bli ett vitt överkast och mönstrade gardiner, istället för ett mönstrat överkast och vita gardiner...så kan det gå!!

Här får ni en känsla av hur litet rummet är, detta kort har jag tagit stående i dörröppningen.

Ett litet bord och några stolar får i alla fall plats. Det lilla bordet hade min pappa när han var liten, liksom jag och mina syskon. Bevis för detta finns i form av flera generationers klotter inuti den lilla lådan som skymtar bakom stolen. Stolarna är också från min barndom...

 
...precis som den här lilla docksängen.


De virkade kakorna har jag köpt hos Ellen Kantarellen.
Tårtor, bakelser samt köksredskap av trä har jag köpt hos LekVira
Kaffekitteln är ytterligare en av mina gamla leksaker.

 
/Frida

18 kommentarer:

  1. Jättefint o sött, där förstår jag att hon sover som en prinsessa!
    Dom goda bakverken skulle jag vilja smak på, dom ser så så fina o äkta ut!

    Hoppas att du får en bra vecka! Kram Therese

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Jättefint!! Vilken härlig säng. Där kommer hon sova gott! Och mycket fina bakverk!!! =)

    Ha en bra ny vecka!
    Kram Jenny

    ps. Kolla in min utlottning!

    SvaraRadera
  3. Vad kul med saker som både du och din pappa har haft.Härligt när saker följer med till nästa generation.
    Ser jättegulligt ut!
    Fint med alla mjuka färger.

    Härliga Måndag...Hoppas att du får en bra vecka!

    SvaraRadera
  4. Så fint!! Där sover hon nog som en liten prinsessa. Vad roligt att du sparat möbler från tiden då du var liten, blir litet mera personligt då. Jag kommer att inom kort få hem lapptäcken i färgen ljung, 130x170 cm som kanske skulle passa. Priset kommer att hamna under 1000:-./Kram Merja

    SvaraRadera
  5. Kanske litet, men sött rum!
    Vi bor i nybyggt, men har trots det problem med möbleringen. Först när man flyttar in upptäcker man att t ex fönsterplaceringen blev fel osv...

    Ha en skön start på veckan!
    Kram Elle

    SvaraRadera
  6. Vilka härliga kuddfodral du syr. Jag funderar med på att sy ett lapptäcke till min prinsessa. Din prinsessa har ett underbart rum. Mysigt! kramis semlan

    SvaraRadera
  7. Hihi, jag kan nästan se hur vi står och sliter i samma tallrik.

    Vilket drömrum för en liten tjej. Dom där virkade kakorna önskade jag att jag hade haft när jag var liten, .... jag lekte jämt affär med allt jag kunde hitta, t.om maneter, stackars små liv. Men jag slängde i dom i vattnet sen, fast dom var nog lite medtagna efter den hanteringen, .... uch fy mig!! :)

    Ha en go vecka vännen. Kram Cin

    SvaraRadera
  8. Vad mysigt det ser ut i rummet! Det är inte lätt med små rum men ni har lyckats bra tycker jag. Det är roligt att man kan återanvända saker från när man själv var liten! Leksaksmaten och redskapen är så fina. Jag har själv spanat på nätet till Nilva. Det är så skoja att det finns så mycket fint sådant nu. Har du sett bakverken från Bombadill? De är också söta tycker jag. .

    Kram Caroline

    SvaraRadera
  9. Vad fiffigt med förvaring, även om det är litet så är det ett himla rart litet tjejrum:D hoppas dagen varit bra, kramen

    SvaraRadera
  10. Vilket fint rum er dotter har.
    Jag hade en likadan docksäng som du,fast blå. Mina barn har haft den också att leka med.
    Visst är det underbart när saker går i arv!!!

    Hade precis samma tanke som du! Strumpor på???;)

    Kramar

    SvaraRadera
  11. Här är det sonen som har ett pytte rum. Han har också haft sin säng uppbyggd med förvaring under. Nu när vi la in nytt golv i hans rum, så ville han inte ha den uppbyggd längre. Å andra sidan har han inte så mycket möbler kvar i sitt rum. Det är en säng, en bokhylla, en stol och en byrå.
    Kan tänka mig att dottern gillar sin prinsess-säng!:)
    Kram

    SvaraRadera
  12. Men det är välan härligt när man kan tänka om och så blir det så fint ändå! Och jag tycker ju som sagt att du helt klart ska sy dig ett överkast själv!

    SvaraRadera
  13. Hejsan!

    Ja men du har ju lyckats bra trots det lilla utrymmet. Ett gulligt barnrum och en härlig färg på gardinerna. Vi har snedväggar i ungarnas rum oxå och det ställer till det lite med möblemanget. Nu vill dottern möblera om! Men hur man än vänder och vrider så går det inte få till det. Så tråkigt.

    Du ska se att du hittar det där lapptäcket en vacker dag eller så blir det en helomvändning i tänket ;)

    Ha det bra,
    Sanna

    SvaraRadera
  14. Ett jättemysigt rum tycker jag!

    SvaraRadera
  15. Hej!!
    Så mysigt hon har det, dottern;o) Kul med möblerna som går i arv!!! Så söta!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  16. Vilket rum för en prinsessa! Jätterart är det. Konstigt med dina tankar om att sy ett lapptäcke... det är ett av mina blivande vinterprojekt! Ska sy ett till vår dubbelsäng och har en del tyg som ligger och väntar. Du visar väl när ditt är klart?
    Må så gott.
    Eva-Mari

    SvaraRadera
  17. Men så superduperfint det blev!!!!!
    Jag ska träffa en inredare på IKEA nästa vecka som ska få hjälpa mig med tips på hur vi ska få till det i dotterns rum! Det är en timmes gratis rådgivning om man är medlem! Kul att få höra vad hon tycker:)
    Dotterns rum är svårmöblerat!
    Snälla nästa gång du ska sy kuddar av handdukar så kan du väl ta lite bilder så jag fattar hur du gör!!! För jag har också dille på att köpa kökshanddukar;)
    Dina blev jättefina!!
    Kramar Eva

    SvaraRadera