torsdag 25 november 2010

Präktig?

Strax efter att jag startat den här bloggen sa min pappa varnande till mig "Akta dig, så att du inte får en präktighets-stämpel!". Då skrattade jag lite i smyg och tänkte "Det är nog ingen risk! Det märks att du inte läst så många bloggar...!".

Nu efterhand kan jag ibland tänka att han har en poäng i att det kan vara viktigt att vårda sin image. Att jag skulle uppfattas som präktig har jag dock svårt att ta in, då det är "So not me!". Fast det klart, hur framstår man egentligen när man gör sin egen tvål, sina egna julklappsetiketter, sitt eget julgranspynt (har jag inte visat än) och syr sina egna doftpåsar...?

Okej, det kan verka lite präktigt! Jag tror dock att ni som läser detta är smartare än att ni låter er luras. Jag tror att ni genomskådar mig och inser att det utanför bild återfinns obäddade sängar, damråttor i mängder, golv fulla med lego samt berg med stryktvätt.

Nä, jag får nog försöka lura några andra...

Sagt och gjort, igår jobbade jag hårt på min präktighets-image utanför bloggvärlden och bakade bullar till dotterns dansuppvisning./Frida

P.S. Om någon undrar så kan jag lugna er, jag har inte använt mitt eminenta fotorum denna gång...

27 kommentarer:

 1. Nobody is perfekt, kära du!
  Ej heller de som vill verka perfekta. Alla har nog ett rum där dörren helst ska vara stängd.
  Men jag kan tala om för dig att de inlägg där man visar "sanningen" faktiskt har varit populära. Kanske för att alla känner igen sig...?
  Mumsiga bullar, är tacksam för att du inte använde ditt fotorum ! *blink*

  Ha en skön fredag!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 2. Hej kreativa Frida! Klart att man har det lite rörigt både här och där...bloggandet tar ju tid ;).
  Nej jag tycker inte att du verkar vara präktigare än någon annan.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Haha!
  Är det inte lustigt, medan jag var inne hos dig var du inne hos mig och vi skickade kommentarer till varann EXAKT samtidigt...kl. 22:20!!!

  SvaraRadera
 4. Hihi... ja det är tur att ingen ser det som är utanför bild... =0 Det får man chockera vänner i verkliga livet med, och det kan ju räcka! Härligt att få vara präktig någonstans ;)

  Vilken skatt du ärvde av din farfars syster... tänk att bli 104 år... wow. Beklagar ändå sorgen.

  Så fina tvålar du gjort!!
  Kram

  SvaraRadera
 5. (Harkel),.... håller nog med ovanstående, ....tur att ingen ser hur det ser ut bakom en när man sitter och bloggar. Så nån präktighetsstämpel ska man väl inte behöva få för att man inte visar upp sina dammtroll i blogglandia (fniss), .... för de finns det en del hemma hos mig i alla fall. :).

  Tack för din gulliga kommentar inne hos mig, roligt att du tyckte om dom.

  Nu ska jag krypa ner i sängen och drömma präktiga drömmar (haha) Natti natti vännen. Kram Cin

  SvaraRadera
 6. Hej Frida,

  Hm.. har ju inte "känt" dig så länge men präktig har jag aldrig tyckt att du är. Däremot väldigt duktig och kreativ. Se bara på dina julpyssel-projekt. Helt fantastiskt fina. Bullbaket har du också lyckats finemang med - skönt att du inte använde fotorummet ;) Man får som sagt vara ganska påhittig vid den här årstiden!

  Ha en skön fredag - kram Sanna

  SvaraRadera
 7. Jag ser inte det som präktighet, utan kreativitet.
  Det är väl det som är lite av grejen att ha en plats där man fritt kan visa det man fixar med eller skapar utan att tänka på perfektion.
  För vem har det? Perfektion alltså...

  Sen blir jag oerhört inspirerad av andras pyssel!
  Så gissa vem som har skickat efter grejer för att göra egna tvålar=))
  Hehe, ska bli kul att se folks miner när dom öppnar julklapparna i år!

  SvaraRadera
 8. Är det inte det som är lite trevligt med bloggandet, att man kan visa lite pyssel och roliga tips och vackra bilder och få njuta en stund. Vardagen är full med dammråttor och klet och kladd ändå och det tror jag att det är hos dom flesta av oss, eller hur! Nädå, inte verkar du präktigare än någon annan inte, bara helt enkelt fullständigt normal!
  Kram

  SvaraRadera
 9. jag tycker inte det är fel i att vara "präktig" faktiskt...sen ligger det ju i hur man definierar ordet präktig det är klart...jag skulle gärna vara hemmafru med...hum...allt ligger i betraktarens öga...fortsätt skapa!! kramis semlan

  SvaraRadera
 10. Va mycket fint du pysslat sedan jag tittade in senast! Gillar speciellt juletiketterna, såna vill jag också laga...
  Jag tror det är få i blogglandia som på riktigt är präktiga, även om det verkar så. Jag tycker det är så bra med bloggen då man kan gömma undan allt det där som ligger och skräpar och bara visa det vackra. Det säger ju sig självt att då man pysslar så mycket finns det massor med bråde i knutarna ;)

  SvaraRadera
 11. Nämen och jag som verkligen trodde du var perfekt...ler. Vi är nog likadana allihop, sunda, och med fel och brister som alla andra. Dessutom går det ju inte att ha ett perfekt hem med barn i. Mmmm bullar, ser gott ut! Ha en härlig fredag!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 12. Visst är det lätt att få en liten "präktighetsstämpel" när man visar än det ena än det andra hemgjorda pysslet, men samtidigt är det ju det man vill se, få lite ideér och inspiration så att man får vara lite "präktig" själv:)). "Titta här vad jag har varit duktig"-attityden är ju lite vad man får leva med när man bloggar, för vad skulle man annars visa upp? Smutstvätten, hängande kablar eller den omoderna tapeten i hallen? Näe, för det har man nog av hemma hos sig själv.
  Så visa gjärna lite mer alster, vill gärna inspireras. (Om jag sedan orkar härma är en annan femma).
  Ha en skön helg!
  Camilla

  SvaraRadera
 13. Haa..de där känner jag igen.
  Ja man visar ju bara upp de fina delarna av sitt hem, inte obäddade sängar och dammråttor. Jag menar, hur roligt skulle de vara att blogga om sånt. =)

  Bullarna ser fantastiskt goda ut! =)

  Ha en bra fredag!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 14. Präktig - nej, så har jag nog inte tänkt på dig men däremot jäkligt duktig och kreativ och nu har du bakat bullar också - då är du nog huslig också. Hur som helst, ha en riktigt skön advent!/Kram Merja

  SvaraRadera
 15. Ja, det är precis det problemet jag får dras med sen jag började blogga. Präktiga Lisa...:)

  Präktiga bullar i alla fall...

  Kramis Lisa

  SvaraRadera
 16. Tror nog att de flesta har det som du. Klart man helst visar de fina delarna av sitt hem och sedan är det ju alltid kul att läsa om saker som andra gjort. Då kan man ju få inspiration till saker man kan göra själv!:)
  Kram

  SvaraRadera
 17. Tur för alla danstjejer att bullarna inte varit i mörkrummet:)

  Fortsätt att inspirera oss andra!
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 18. Ha ha ha...lugn, mig lurar du inte;)
  Hoppas bullarna blev uppskattade!
  Trevlig advent!

  SvaraRadera
 19. Kreativ skulle jag vilja säga. Ha en bra dag. Kram Katarina :O)

  SvaraRadera
 20. Oroa dig inte, som du skriver är vi bloggare smarta och vet hur verkligheten runtom ser ut!
  Att göra egna saker är ju det roligaste som finns. Det var ett bra fotorum du hittade och jättefina julsaker har du gjort.

  Ha en fin 1:a adventshelg!
  Agneta

  SvaraRadera
 21. HAHA.....här var många tänkvärda rader idag :)

  Välkommen på

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  Bloggparty hela helgen :)
  Håkan

  SvaraRadera
 22. Vad snäll och gör mig den tjänsten att vara stolt över dig själv och din kreativa sida. Det är nämligen en stor del av den du är.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 23. Lite skit i hörnen det har väl alla!
  Man är inte mer än människa....Själv har jag massor av både damm o hundhår! Tur man inte är allergisk! Fniss....

  Hoppas att du får njuta av en mysig o stämningsfull adventshelg!

  Kramis Therese

  SvaraRadera
 24. Du är inte heller mer än människa, alla vill vi väl bjuda på det vackra i livet? Och då kan den egna känslan lätt bli "titta-vad-jag-är-duktig"! Nej, bort med Jante och Tråkigheten, fram med Glädjen och Kreativiteten:) Vi vet minsann hur dammråttorna ser ut under sängarna.

  Adventskram Eva-Mari

  SvaraRadera
 25. hahaha du slog huvudet på spiken där. Vi är nog många som försöker vara präktiga här i bloggvärlden. Inte alltid man får visa upp sina alster ju.

  Kramar Malin

  SvaraRadera
 26. Ja det där känner man väl igen.
  Men bullarna ser jätte goda ut.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 27. Alla har nog sina röriga sidor, endel döljer dom bara bättre än andra.
  Bullarna ser jättegoda ut, och vilken fin snurr du har på dom!

  SvaraRadera