söndag 30 september 2012

Blod, svett & träningsvärk!

Idag tänkte jag göra lite reklam för träningsformen outdoor training samt "min" tränare Magdalena "Magda" Juberg. Outdoor training är utomhusträning i grupp där man får instruktioner av en duktig instruktör, blir peppad av sin grupp, men tränar utifrån sin egen förmåga. Det bästa med träningsformen är att ingen är för lång eller för kort, för tjock eller för smal, för snabb eller för långsam för att vara med. Den enda du tävlar mot är dig själv!

Innan jag började träna outdoor var jag en riktig soffpotatis som avskydde att springa, nu ett år senare gillar jag att springa och jag mår dåligt om jag tvingas missa ett träningspass. Jag är fortfarande inte stark eller snabb, men jämfört med mitt gamla jag är jag numer rena Superwoman!

Till vardags tränar vi alltså utomhus ( i ur och skur och till och med i snö) i vårt vackra, men inte särskilt varma närområde. Anledningen till dagens inlägg är dock att jag vill berätta om en helt annan form av outdoor training, nämligen den vi bedrev på förra veckans träningsresa i Kroatien.

När midvintermörkret låg tungt över Sverige kläckte "vår" Magda den briljanta idén att ordna en träningsresa till varmare breddgrader. Vetskapen om denna resa fick mig att kämpa lite extra under våren samt höll humöret uppe under den så kallade sommaren och nu var det äntligen dags...

Med hjälp av ljumma vindar från Adriatiskahavet har vi pressat oss upp för mördarbackar, sprungit uppför tusentals trappsteg samt gjort kroatiska-grodhopp tills det svartnat för ögonen. Däremellan har vi bjudits på hälsosamma och jättegoda måltider samt haft väldigt, väldigt roligt!

Det finns egentligen bara ett problem: När är nästa resa?!

"Mördarbacken" - 170 meter lång, med en lutning på 21%!

Vår tränare - Magda!

Många olika magövningar hann vi med!

Snabba fötter med hjälp av ett kvastskaft!

Vår viga kock - Lovisa!

Vår träningsarena - preciiis vid havet!

/Frida

13 kommentarer:

 1. Det låter ju helt fantastiskt! Måste kolla upp om någon sådan träningsform finns i Karlstad. Skulle verkligen behöva komma igång! :)

  SvaraRadera
 2. Frida, du är ju helt underbar!
  Jag blir ju helt rörd i ögat!
  Stor kram till dig från tränaren Magda

  SvaraRadera
 3. Avis på dig och din träningsresa till det vackra Kroatien. Det verkar vara en inspirerande träningsform. Alldeles för tuff för mig. Fortsätt träna och må bra!!!! Faster Maggan

  SvaraRadera
 4. Gud så härligt, att hitta något som passar just dig liksom! Och inte fy skam att göra det i vackra Kroatien, kan se dessa backar framför mig hihi ;)
  Jag håller mig till mina power walks, jag menar nått måste ju vara bättre än inget :)
  KRAM

  SvaraRadera
 5. Åh, vad kul det låter!:) Saknar mina pass med mina löparkompisar, men i höst har de tränat på måndagar och jag har haft program varenda måndag.
  Låter härligt med en träningsresa också! Hade med träningskläderna till Turkiet, men hade ingen motivation till att träna i värmen. Då hade jag behövt sällskap!:)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Magda verkar vara av gummi! Vilken hurtbulle men härlig!

  kram

  SvaraRadera
 7. Vad härligt att kunna förändra sina vanor och att det kan bli så bra.
  Härligt att alla kan träna på sin nivå.............
  Det blir säkert fler resor ...............

  Har själv varit iväg och tränat ikväll :-)

  Ha en fin vecka. // Lissen

  SvaraRadera
 8. Pulsen höjs bara jag ser backen där Marcus och Erik springer..... Härliga bilder från Kroatien!! Vill gärna se fler, men det kan vi ju göra efter ngn träning. Imorgon blir det Outdoor training i regn, GOTT!

  SvaraRadera
 9. Härligt, härligt verkar det. Förstår att det har varit en inspirerande vecka. Mamsis

  SvaraRadera
 10. Men så inspirerande! Att träna utomhus är härligt och man vänjer sig vid vädrets växlingar.

  SvaraRadera
 11. Gud så kul det låter! För mig blir det powerwalks på mornarna. Har jättesvårt att hitta nåt som passar, gillar pilates men det är typ 1000 mil till närmsta stället! Detta ska jag kolla om det finns här!

  Förstår att du haft en jättehärlig vecka!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 12. Men vilket härligt inlägg. Det börjar nästan spritta i mig t.o.m.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 13. Hej Frida!

  Det låter som en rolig träningsform. Kul idé att sticka till Kroatien. Kan tänka mig att det hjälper till att hålla motivationen uppe. Men, ni hann väl med lite annat också än träning när ni var där? Har hört att det är ett vackert land.

  Ha en bra dag - kram Sanna

  SvaraRadera