onsdag 23 juni 2010

Fynd!

En upptäckt jag gjort sedan jag gav mig in i bloggvärlden är vilka fantastiska fynd många människor gör. Följer man, som jag, ett antal bloggar ser man snart att fyndinläggen duggar tätt. Det är än den ena än den andra, som kommit över de mest fantastiska föremål för struntsummor eller till och med helt gratis!

Inte utan att man blir lite avundsjuk ibland!
 
Jag har dock som ambition att försöka använda de saker jag redan har, vilket i och för sig innebär att jag titt som tätt går på skattjakt och fyndar bortglömda saker i min egen källare.

Förra veckan gjorde jag dock ett par "riktiga" fynd på loppis, så nu kan även jag göra ett fyndinlägg!

Mitt främsta fynd är kannan ovan - det var kärlek vid första ögonkastet. Jag kände direkt att den kannan behöver följa med mig hem! De söta småburkarna har jag fått av min mamma, hon i sin tur har fyndat dem på auktion.


Mitt andra fynd, som jag faktiskt dubblerade idag - dvs jag hittade ett till - är detta lilla glasfat som passar lika bra under blockljuset som under syltburken!


Mitt tredje fynd köpte jag med tanke på den kommande storhelgen - Midsommar - sillens högtid! Har länge varit på jakt efter små fat att ställa sillburkarna på, så när dessa dök upp var det bara att slå till! Har inte köpt sillen ännu, därför får barnens pärlburkar fungera som illustration!


/Frida

9 kommentarer:

 1. Vilken fin blogg, nu hittade jag ju hit också, kul!
  Blomman är en honungslök, de är många blommor på varje stängel och det är en lökblomma, så blomman är egentligen väldigt liten. Är väldigt förtjust i honungslök..
  ha det gott/Sophia

  SvaraRadera
 2. Åhh, Din kanna är ljuvlig, förstår verkligen att det var kärlek vid första ögonkastet! Önskar dig en fin o trevlig midsommarhelg! Sommarkramar Therese

  SvaraRadera
 3. Riktigt fina fynd du gjort. De vackra lupinerna gör sig ju jättefint i kannan, helt underbar färg på lupinerna förresten.
  Ha nu en riktigt skön midsommar!/Kram Merja

  Ps. Det är en kakelugn du skymtar i min nya lgh.

  SvaraRadera
 4. Kanonbra fat! Bra idé. Själv är jag mycket stolt över mitt kristallfat som precis passar ett 0.5l GBglasspaket som jag använder... i alla fall nå'n gång varje år :-)

  Trevlig midsommar!

  SvaraRadera
 5. Jag är urdålig på att fynda på loppisar och kan inte ens se de fina sakerna bland allt skräp!:) Kannan var jätte fin.
  Ha en bra midsommar!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag försöker att både fynda på lopis och hemma hos mig. Men det är förvånande hur många saker som jag glömt bort att jag hade i källaren.. kaaaan ju bero på oredan där.. ;-) Jag vill också ha grejer som jag kan använda, prydnader är inte min grej.
  Det var en härlig kanna! Klart att man faller för den!

  SvaraRadera
 7. Hej Frida,
  Tack för din hälsning hos mig. Jag önskar så att jag hann gå på loppisar och fynda lite grann i sommar, men jag har alltid öppet i butiken när dessa roligheter går av stapeln, suck... Kannan var fantastiskt söt.
  Önskar dig en underbar midsommarhelg.
  Kram/Marita

  SvaraRadera
 8. Jag blir lite avunsjuk nu på den vackra kannan du fyndat....
  Jag hoppas att jag hinner gå på lite loppisar och fynda i sommar. Har bara tre arbetsdagar kvar innan semestern.

  Jag önskar dig en trevlig midsommar!!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Tack för kommentaren, kul att hitta hit!
  Jättefin blogg ni har! Härliga bilder på blommorna...önskar min kamera vore bättre. Idén med pärlorna i burk tycker jag var fin.

  Känner igen mig, alla hittar fina loppisfynd och jag? Lite avis blir man allt...*ler*

  Här firar vi inte midsommar, men jag hoppas att ni har en trevlig midsommar i Sverige!
  Kram Elle

  SvaraRadera