tisdag 1 juni 2010

Sommaren är här!

Finns det något bestämt datum när man kan säga att NU är det sommar?
Ja, det hävdar i alla fall mina barn och de menar att den dagen är idag, den 1:e Juni!Enligt bloggen Sally och jag, börjar sommaren den 25 Maj, på Urban-dagen då det enligt en gammal ramsa heter: "Urban, Vilhelmina och Beda - de tre skola sommaren leda!"Själv brukar jag alltid säga att sommaren börjar när Syrenerna blommar och det gör de ju nu!

Detta statement har dessutom fått en trogen anhängare i min kollega, som tidigare ansett att sommaren börjar när björkarna slår ut - vilket innebar att hennes vår tidigare var väldigt kort!


Hur som helst så har verkligen värmen kommit nu och idag kunde vi sitta ute och äta på lunchen, då är det sommar! Dessutom har jag varit och handlat lite sommarkläder idag, så nu gör sommaren (värmen) bäst i att stanna ett tag, gärna till en bit in i september! /Frida

6 kommentarer:

 1. Japp, NU är det sommar!:) Men undrar just var våren tog vägen, det sa bara svisch.

  Ha en fin kväll,

  Rebecca

  SvaraRadera
 2. Ja, oavsett exakt datum är det i alla fall sommar nu!:)

  Håller med Rebecca om att våren försvann, däremot... Visst bli man lite stressad av att försöka hinna med sommaren?

  Kramar från
  Sally och jag

  SvaraRadera
 3. Här har det hällregnat hela dagen, men det spelar ingen roll, jag har bestämt att det är sommar nu! Och inombords har jag alltid sommar, även om det är januari... :-)

  SvaraRadera
 4. Nu har vi ätit middag ute tre kvällar i rad och det tycker jag är tecknet på att det äntligen är sommar. Jag älskar att äta ute.

  SvaraRadera
 5. Vi brukar säga att sommaren börjar den 1 juni, i alla fall säger min äldsta dotter det. Hon fyller nämligen år då och brukar tycka att det är speciellt att även sommaren börjar samma dag:)
  Ha en trevlig helg!
  Camilla

  SvaraRadera
 6. Själv har jag semester - alltså är det sommar!

  Så härliga bilder - syrener är bara helt underbara; både i form, färg och doft. Dessutom en klassisk skolavslutningsblomma!

  Hoppas du får en härlig helg med fint väder. Ha det gott!

  SvaraRadera