torsdag 13 januari 2011

Åka på SPA...

...är det inte ofta jag gör, men att ta ett dopp i mitt eget kar unnar jag mig desto oftare!

Badrummet var bland det första vi renoverade när vi köpt vårt hus, då det gamla var rejält sunkigt, med snorgult och vinrött kakel i kombination med ett vit/svart-rutigt golv. Att det dessutom luktade fukt gjorde detta till ett högprioriterat område.

Vår tajmning var dock inte den bästa, vi var helt utan badrum i samband med att vår son föddes. Baljor och dusch i källaren var det som gällde då. Att renovera badrum under en föräldraledighet ställer dessutom krav på uppfinningsrikedom, då inkomsterna inte är de bästa under dessa perioder. Badkaret köpte vi därför på auktion och lät re-emaljera, och badrumsskåpet som skymtar byggde min man, handfatet satt tidigare i källaren och spegeln köpte vi på loppis.

Utanför bild står ett skötbord som vi inte använt på flera år, men som har en bra hylla där jag har några medicinflaskor som tillhör ett av mina allra bästa auktionsfynd någonsin, fyra stycken för 60 kronor!

/Frida

19 kommentarer:

 1. Vi renoverade vårt badrum när dottern var drygt 6 månader och detta innebar bl a att vi inte hade vatten i köket på tre veckor!! Kan ju säga att man upptäckte hur många gånger per dag man använder vattenkranen i köket under denna tid!:)
  Vi äger inte längre något badkar då det åkte ut i och med renoveringen, men ibland kan jag sakna det. Inte helt fel att ligga i ert badkar med tända ljus och ha det skönt!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Inte behöver du åka på nåt spa inte. Erat badrum ser ju helmysigt ut.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 3. Kanske man kan hyra in sig på en spa-weekend...badrummet är ju jättsnyggt:) KRAM Helena

  SvaraRadera
 4. Jättefint i ert badrum! Där kan jag tänka mig att ligga och mysa i badkaret bland bubblorna....
  Och apoteksflaskorna...WOW vilket fynd!

  Kram
  Sussi

  SvaraRadera
 5. Ditt badrum är ju hur fint som helst. Ibland kanske det är bra att inte ha för stora spenderbyxor på sig, då kommer personligheten fram mycket bättre tycker jag. Badrummet ska du verkligen vara nöjd med, där skulle inte jag ha något emot att dröja mig kvar. Ha en riktigt skön helg!/Kram Merja

  SvaraRadera
 6. Men nu ser det alldeles toppen ut! Skönt med ett eget privat spa:)

  Kramis Lisa

  SvaraRadera
 7. Mysiga bilder från ditt badrum. Jag har ett bubbelbadkar i mitt som jag ångrar, hade hellre velat ha ett gammalt fint som ditt. Men då skulle barnen få slag på mig...ler.
  Ha em skön helg!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 8. Vilket fint eget spa du har hemma! Det ser dessutom helmysigt ut, jag får lust att ta mig ett bad på en gång.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Inte behöver du åka på spa när du har ett så fint eget!
  Jag gillar skåpet som tvättstället är inbyggt i.... undrar om jag törs visa det för min man. Han blir lite trött på alla idéer ibland.

  Vi har inget badkar men vi har en stor mjölktank som så småningom ska bli badtunna (hans idé).

  Trevlig helg!
  Agneta

  SvaraRadera
 10. Hej vännen förstår att du kan ha Spa hemma i ditt fina badrum, me like:) Ha en skön helg kram Maria

  SvaraRadera
 11. Slår mitt badrum alla gånger! Här hinner man dock knappt låna sitt eget badkar, eftersom herr Fräken ligger där för jämnan :-D

  SvaraRadera
 12. Gillar! :O) Ha en bra helg. Kram Katarina.

  SvaraRadera
 13. Avundsjuk på ditt badkar... saknar ofta mitt gamla badrum med kar! Dusch är aldrig lika avkopplande!

  Älskar ditt gamla ärvda skåp!!

  Ha en bra helg.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 14. Vilket fint SPA rum du har :O). Tack för fina ord om min son. Han har sparat länge till denna man men villkoret från mamman är regelbunden klippning. Ska man ha långt hår ska det vara välskött :O)
  stor KRAM
  Agneta

  SvaraRadera
 15. Hahaha,Frida. Du är en tjej med huvudet på skaft du! Men vet du, Gry är jätteduktig att baka (fattar ingenting) och brukar ofta baka just cupcakes. Det var nästan slagsmål här hemma före reportaget för hon ville prompt baka och jag fick svårt att andas bara jag tänkte på röran i köket:)

  Kramis Lisa
  Och du! Ha en underbar lördag!

  SvaraRadera
 16. Åhhh... du har ju ett eget SPA...!!! Så fint och så härligt med badkar!!

  Vilken historia ditt fina skåp har. Fem generationer, det är mycket det i möblernas värld!

  Kram från en som också bråkar med symaskinen emellanåt...he...

  Kram:)

  SvaraRadera
 17. Inte behöver du åka på spa inte..du har ju ditt eget därhemma :) hoppas du får med dig tjejgänget, ser fram emot att ha er här, ha en skön söndag, KRAM

  SvaraRadera
 18. Men ååååh vilket underbart badrum! Nästan som mitt eget...not! Vårt badrum är enl våra vänner "sveriges minsta badrum som innehåller ett badkar". Badkaret är pistagegrönt med emaljbortfall och så kort att man hela tiden måste ha endera benen eller överkroppen utanför. På väggarna grisskär plastmatta från 80-talet, ett missfärgat badrummskåp och en underlig utskjutande taklist med spindelgömma.
  Ditt är liksom lite mer "SPA" ...vårt är liksom lite mer "SPY".

  SvaraRadera