lördag 2 juli 2011

A cup of tea?


Att göra hemmagjort badsalt är bland det lättaste man kan göra. Håller man sig bara till vissa grundläggande regler brukar resultat alltid bli bra och man kan njuta av sommardofter långt in på hösten. Förra året gjorde jag bland annat badsalt med lavendel - underbart!

Att göra lavendelbadsalt var planen även i år, men ibland måste man kunna ändra sig (till exempel om lavendel skulle råka dö). I år bestämde jag mig (därför) för att prova Citronmeliss, som jag tycker har en fräcsh och uppiggande doft.

Resultatet?!

Kortfattat kan jag beskriva det som att det doftar som te, tyvärr inte som någon rolig fruktdoftande sort, utan snarare som "Earl Grey" eller "English Breakfast".

Men när skymning faller och regnet öser gör det inte så mycket att det inte doftar fräscht och uppiggande, då funkar det rätt bra att ligga och plaska i en kopp te...

/Frida

11 kommentarer:

 1. Det där har jag också testat, luktade inget vidare. Tänkte först att jag skulle kunna ge bort i present men det gick inte alls...så besviken.

  Ha en trevlig söndag!

  SvaraRadera
 2. Tråkigt med lavendeln och tråkigt att det inte blev så bra med citronmeliss. Har aldrig gjort eget badsalt, kanske av den stora anledningen att vi inte äger något badkar!;)
  Ha en skön söndag!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Japp, lavendel tar slut ibland, synd! Och nu vet jag att citronmeliss får jag använda till något annat, men fint ser det ut i alla fall, det har en viss mysighetskänsla i själva tittandet!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Men så kreativt! Ser så fint ut!!!
  Måste testa!

  Ha en fin söndag!

  Jag har rast och det går "så där" på jobbet men dessto skönare att få gå på semester i kväll!!

  Kramar Eva

  SvaraRadera
 5. Vad härligt med eget badsalt! Bra att veta att citronmeliss inte är att föredra.

  Jag önskar dig en fortsatt fin söndag!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset att inte göra med citronmeliss...härligt annars att ha ett egetgjort badsalt! Kram Johanna

  SvaraRadera
 7. Det där måste jag testa. Såg ju jättetrevligt ut. Och lavendel har jag ju, fast den har inte börjat blomma riktigt än. Är det vanligt badsalt utan doft du köpt? Jag har inte haft badkar så länge... eller ja, det hade vi ju i lägenheten så vad sitter jag här och säger. 4 år med badkar och kanske MAX 10 bad är väl snarare förklaringen till min okunskap i salt/oljor/skum etc. Men med eget salt så... ;)
  Kram Marie

  SvaraRadera
 8. Nej tack, jag dricker inte te. Men att bada i det kanske är bättre? Men då måste man ha ett badkar också.

  Hälsningar Agneta

  SvaraRadera
 9. Hejsan Frida,

  Hihi du skriver alltid så underhållande. Det lät ju inget vidare att bada i te precis... synd att det inte fungerade. Citronmeliss känns ju annars uppfriskande. Lavendel däremot låter ju helt ljuuuvligt! Tråkigt att jag inte äger ett badkar bara...

  Kram Sanna

  SvaraRadera
 10. Häftigt att göra sitt eget badsalt men vi har ju inget badkar hemma.. :(
  Hoppas allt är bra!
  Kramar Helena

  SvaraRadera
 11. Haha, ja man lär så länge man lever.. Det blir säkert jätteskönt att bada i.

  Kram Maidi

  SvaraRadera