fredag 29 juli 2011

Kolla under bordet!

Jag har insett att ett vanlig misstag jag gör när jag är på loppis, är att jag glömmer att kolla på extrahyllan som ofta finns under borden och därigenom går jag miste om många fina fynd!

Nu har jag förhoppningsvis lärt mig läxan och förra veckan (efter att jag i princip dömt ut hela loppisen) hukade jag mig ner och fann dessa Swedish Grace muggar för 5 kronor styck!

Dagens lärdom blir alltså:

Döm inte en loppis innan du tittat under borden!


/Frida

onsdag 27 juli 2011

Inget för nykteristen!

Efter de senaste dagarnas känslostormar är det kanske fler än jag som känner för något starkt?!

Då kan jag tipsa om att låta diverse bär stå och dra i valfri sprit (smaklös sort) tillsammans med lite socker alternativt vit sirap i några dagar upp till någon vecka, eller tills bären börjar se urlakade ut. Man behöver inte rensa bären men det gäller att sila allt noga innan det hälls på flaska.

Passar bra att göra små somriga drinkar på!

/Frida 

måndag 25 juli 2011

När ondskan tränger sig på

Jag måste erkänna att jag de senaste dagarna känt att den här bloggen är helt meningslös. Att skriva om inredning, renovering och loppisfynd har känts så enormt ytligt när världen svämmar över av elände och ondska.

Det som i fredags drabbade Norge är ju tyvärr på många sätt inte unikt, även om tillvägagångssättet var det. Varje dag drabbas människor av tortyr, svält, naturkatastrofer och krig, skillnaden är bara att det inte händer på min bakgård eller i mina kvarter.

Tyvärr hjälper det ju ingen att jag slutar att skriva, däremot skulle jag mista ett viktigt forum, en kanal där jag får utlopp för tankar och idéer om ett oskyldigt och harmlöst ämne - inredning!

Hittills har jag hållit den här bloggen ren från politiska- och religiösa åsikter, men idag tänker jag göra ett undantag, en markering kring vart jag står.

Jag tar avstånd från all form av rasism, nazism och andra former av främlingsfientlighet eller människohat överhuvudtaget.

Jag står för öppenhet och tolerans och alla människors lika värde! 


/Frida

onsdag 20 juli 2011

Stackars lilla barn!

För ett par veckor sedan fick vi reda på att vår dotter är allergisk mot vete, korn, råg och havre och även mot mjölk. Med tanke på att hon är en "stor" tjej (6 år), så är den omställning som detta innebär väldigt tuff.

Vi har försökt att baka både bröd, bullar och muffins. Vi har även lagat speciella pannkakor, men resultatet har inte varit helt till belåtenhet för vår lilla fröken. Finns det någon därute som har bra recept på bröd och bakverk som smakar "som vanligt" eller i alla fall gott, snälla tipsa mig gärna!

/Frida

måndag 18 juli 2011

Det blir aldrig som man tänkt sig!

Nej, det blev ingen auktion för mig, trots att jag planerade upplägget så bra...

Tyvärr (?) blev det förhållandevis fint väder i lördags och det gäller att ta tillvara de solstrålar som erbjuds och då kvalar inte en auktion (inte ens en stor bonnauktion) in på listan över det jag vill göra. Nej, då vill jag sola, slappa, fika och möjligtvis bada!

I mina drömmar består sommaren och semestern enbart av soliga dagar. För min del får det gärna vara på gränsen till FÖR varmt, jag vill ha dagar då man känner att stranden är enda platsen man står ut!

Hittills har det dock inte blivit mycket av den varan, desto fler stunder har jag tillbringat under en filt, med en god bok och en kopp kaffe. Hade det varit oktober nu, hade det känts helt OK!


/Frida

P.S. OK, jag erkänner! 
Ihållande regn gör mig bitter, måste nog genast uppsöka närmsta loppis för att få lite balans i livet!

torsdag 14 juli 2011

Plöstligt händer det!

Häromdagen föreslog jag för maken att vi skulle åka på STOR bonnauktion nu på lördag. Han skruvar på sig och man kan se hur hjärnkontoret arbetare och sen kommer det:  
- Är det inte bättre att du tar med dig någon likasinnad väninna istället?!

Vad kan man säga? Ibland blir allt precis som man tänkt sig!

Alla bilder från Fengersfors Auktioner

/Frida

måndag 11 juli 2011

Sextiosju...

...minuter in på semestern, gjorde jag mina första (men förhoppningsvis inte sista) semester-loppisfynd!

Röda Korset hade semesterutförsäljning med halva priset på ALLT! Tyvärr hade de haft det ett tag, så det var ganska utplockat. Högt uppe på en hylla spanade jag dock in en orange-röd lampskärm, som såg helt oanvänd ut. 

En del av er tänker säkert "det kan man ju förstå", men jag tror att det kan bli riktigt läcker, nu gäller det bara att hitta en passande lampfot. Hursomhelst, 10 kronor tycker jag att den var värd!!


Det andra fyndet var en balansbräda för 15 kronor, som också så helt oanvänd ut. Det är dock ingen risk att att det fortsätter så, då hela familjen och resten av grannskapet redan upptäckt hur roligt det är att träna balansen och ett turordningssystem är under upprättande!

/Frida

fredag 8 juli 2011

Bubbel i målfållan

Jag läste någonstans att:
"I livets lopp finns inget målsnöre, de snören vi passerar är bara starten till nya lopp"

Idag passerade jag ett sådant snöre när jag gjorde sista dagen, på det som de senaste tolv åren varit min arbetsplats.

Även om jag slutade på eget initiativ, så måste jag erkänna att det har känts väldigt vemodigt de senaste dagarna när jag vid flera tillfällen kommit på mig själv med att tänka: "Nu är det sista gången jag..." eller "Nu ska jag aldrig mer...".  Att jag dessutom kommer sakna alla mina underbara arbetskamrater otroligt mycket är ett understatement som heter duga!

Vad som däremot inte duger, är att sitta här och hänga läpp när semesten precis börjat! Nej, nu tänker jag sätta mig på altanen med lite kallt bubbel i glaset och skåla in semestern, spana in blues-festivalbesökare och drömma om sol och värme. 

Jag måste ju passa på att slappa lite i målfållan innan det är dags att ge sig av ut på nya äventyr...

/Frida

måndag 4 juli 2011

Lortgrisarna flyttar in

När sommaren kommer, eller snarare när värmen kommer, händer det något märkligt hos oss. Helt plötsligt bebos huset av en bunt lortgrisar som verkar tro att huset är en grotta. Jag vet inte vart de kommer ifrån, men det är inte helt osannolikt att våra kroppar tas över av aliens.

Dessa aliens (eller alternativt tidsresande grottmänniskor), springer in och ut med lortiga barfotafötter, de verkar inte begripa sig på diskmaskinen, de klarar knappt av att duka bordet och den enda "mat" de klarar att laga är kaffe och fika.

Ändå älskar jag när de är här, för de är mästare på att njuta av sommaren!

/Frida

lördag 2 juli 2011

A cup of tea?


Att göra hemmagjort badsalt är bland det lättaste man kan göra. Håller man sig bara till vissa grundläggande regler brukar resultat alltid bli bra och man kan njuta av sommardofter långt in på hösten. Förra året gjorde jag bland annat badsalt med lavendel - underbart!

Att göra lavendelbadsalt var planen även i år, men ibland måste man kunna ändra sig (till exempel om lavendel skulle råka dö). I år bestämde jag mig (därför) för att prova Citronmeliss, som jag tycker har en fräcsh och uppiggande doft.

Resultatet?!

Kortfattat kan jag beskriva det som att det doftar som te, tyvärr inte som någon rolig fruktdoftande sort, utan snarare som "Earl Grey" eller "English Breakfast".

Men när skymning faller och regnet öser gör det inte så mycket att det inte doftar fräscht och uppiggande, då funkar det rätt bra att ligga och plaska i en kopp te...

/Frida