onsdag 22 september 2010

Måttet är rågat, bägaren är full!Vissa dagar känns livet som ett enda lång maratonlopp i hamsterhjulet. Tiden räcker inte till! Inte till allt man vill, borde och måste göra. Något måste förändras.

I vår familj har vi förmånen att båda har bra jobb som vi verkligen trivs med. Nackdelen är att vi båda har jobb som kräver att vi jobbar heltid - minst!

På fritiden är barnen och deras aktivitet det vi prioriterar högst, vilket innebär att matlagning, tvätt, städning och allt annat som behöver skötas i ett hushåll måste klämmas in därefter eller inte bli gjort alls.

Jag drömmer om att anlita städhjälp!

Enda anledningen till att jag inte gjort det redan är att jag har en massa fördomar. Inte kring städpersonal, men kring människor som anlitar städpersonal. Jag har alltid tyckt att det är snobbiga människor som inte kan ta hand om sin egen skit...verkar som jag har blivit en sådan snobbig typ!!

/Frida

P.s. Jag bokstavligt drömmer om städhjälp. Jag kan vakna på morgonen och bli förskräckt över hur det ser ut, det var ju precis nystädat i drömmen.

14 kommentarer:

 1. Snobbigt att ha städhjälp? Inte nu för tiden!:) Flera av mina kompisar har städhjälp p g a samma anledningar som du har och de är inte snobbiga alls!:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Du det är bara att välja bli vidbränd eller att överleva, ring imorgon och beställ, kramen

  SvaraRadera
 3. Hihi ja lite snobbigt har man väl tyckt att det är. Men, det är nya tider nu! Ni har ett späckat schema - be om hjälp. För övrigt tycker jag det är mer konstigt att ha städhjälp när man är en fullt frisk hemmafru...

  Skönt att ni har jobb ni trivs med!

  Fina bilder.

  -Sanna

  SvaraRadera
 4. Hihi...jag har "haft" samma tankar ang, dom som skaffar städhjälp!
  Pst......för några dagar sedan var det en säljare här från Hemfrid och berättade om vad dom städar och hur mycket det kostar. Ja, jag hade bett dom komma för jag är trött sååå trött på att den lediga tid jag har ska gå åt till att plocka och städa!! och skiter man i det så gror allt igen på typ en dag??:(
  Jag offrar GÄRNA något annat om jag börjar anlita städhjälp!!!! Tänkte mig var fjortonde dag. Då skulle dom börja med en STOR STÄDNING, tre pers skull komma första gången!:D Tänk dig, dom tar dörrar, lister köksluckor, hyllor högt och lågt och allt jobbigt kakel på toa och i tvätt/bastu rum! KOM IGEN DU MED, DET ÄR VI VÄRDA!!!!!!!!
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 5. Skulle inte tveka att skaffa städhjälp om jag hade familj!
  Tycker inte att det känns snobbigt utan det mera som att prioritera bort sånt som är stressmoment när man har fullt upp.

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 6. Jag har ett stooort hus, trädgård, fyra ungar och går hemma. Men ibland tänker jag "hade jag haft städhjälp hade hon haft att göra dygnet runt"
  Ständigt finns det något att plocka undan!
  Den som jobbar har dessutom inte tid, så why not??
  Kanske kan mitt inlägg idag lätta ditt dåliga samvete, för om det ser ut som det gör hos en hemmafru...hur ska då en heltidsarbetande mamma klara av det bättre?
  Frida, du är anledningen till att jag idag har ångest!! Kolla senaste inlägget så fattar du!
  Nobody is perfekt!!! *blink*

  Kram Elle
  PS. Skaffa städhjälp om du har möjlighet att göra det!!

  SvaraRadera
 7. Har du möjlighet att skaffa städhjälp, så gör det och bort med fördomarna. Tänk vilken ynnest och komma hem till ett renstädat hus och få rå om sin tid istället!/Kram Merja

  SvaraRadera
 8. Skulle inte tveka mer om jag vore du. Varför ska vi alltid gå runt med dåligt samvete!?
  Dina barn och deras aktiviteter kommer ju i första hand och då är prioriteringsordningen rätt!!!

  Kram på dig

  SvaraRadera
 9. Inget att tveka om, min dotter - och absolut inget att ha dåligt samvete för.

  Kram från mamma

  SvaraRadera
 10. Jag håller med alla andra, ring imorgon o skaffa städhjälp!

  Lycka till o trevlig helg!
  Kram T

  SvaraRadera
 11. Jag drömmer också om att skaffa mig städhjälp. Vill dock lägga pengarna på annat så jag väljer att drömma tills dess att jag kanske ändrar mig. Städhjälp är vardagslyx på hög nivå. Och, det är urtrist att städa på lördagar som jag väljer att göra. Men jag kan själv :-)

  SvaraRadera
 12. Jag har nog samma fördomar som du, att det är snobbigt med städhjälp. SÅ känslan utav att någon annan ska behöva ta tillvara på min skit, det gillar jag inte. Men jag förstår att det är guld värt för många människor!

  SvaraRadera
 13. Du, jag tycker att om du verkligen vill och har möjlighet att skaffa städhjälp ska du göra det. Någon annan får ett jobb och du kan göra något roligare.
  Städning, tvättning m.m. är ju sånt som aldrig blir färdigt. Det finns där hela tiden och har man heltidsarbete som också jag har så blir det ju inte mycket fritid däremellan.
  Som jag har det numera hinner jag knappt med mig själv.

  Kram på dig
  Maidi

  SvaraRadera