tisdag 7 september 2010

Sensommar! Basta!

Jag vägrar tycka att det är höst ännu! Och hänvisar med bestämdhet till Årstidsvisan som man sjöng i skolan:

Juli, Augusti och September, härlig sommar är det då!


Det gör mig smått deprimerad att redan se människor gå omkring i stora stövlar och bylsiga jackor. Själv envisas jag med att gå barfota i mina ballerinaskor och endast ha en tunn sommarjacka. Jag får väl erkänna att det är en aning svalt när jag går till jobbet på morgonen...

...men dagtid har den senaste veckan har bjudit på ett fantastiskt väder, på många sätt bättre än det jag hade på min semester!


I somliga trädgårdar, inte min, men bland annat i mina föräldrars, bjuds det fortfarande på blomsterprakt. Det kallar inte jag höst!

/Frida

12 kommentarer:

 1. Såna härliga dagar som det har varit på sistone så är det absolut sommar! Håller helt med dig! Mindre regn än på semestern... ;-)

  Som barn lärde jag mig att man ska svettas in våren och frysa in hösten, så här är det också sommarkläder så länge som möjligt... Än så länge går jag barfota i sandalerna (fast jag åker ju bil till jobbet, så det är väl fusk).

  Ny snygg header! Såg att jag hade missat några inlägg också. Fina trädgårdsbilder! Den rosa astern ser så fluffig öch härlig ut!

  Sensommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 2. Men jag såg också några i dag med vinterjackan på. Tänker då på hur de ska klä sig när det blir kallare. Själv är jag somrig men ibland åker en tunn kofta på under jeansjackan. En dunväst är alltid bra att ta till. Nej...sommaren fortsätter fast nu lite mer sensommar. Jag har massor av blommande växter i trädgården och de ska fortsätta sprida sin skönhet ännu ett tag.
  Konstigt att några av mina kommentarer verkar inte ha blivit publicerade. Vet att jag skrev en kommentar om din väg till arbetet. Jag skrev om var jag bodde då jag jobbade i din stad.

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 3. Fniss, vilket underbart och "bestämt" inlägg! ;-D Och ett tips är att INTE hälsa på hos min blogg denna vecka, då där råder höst, minst sagt...

  Annars är jag som du, och när jag bodde i Sverige tvärvägrade jag någon som helst form av strumpor före oktober. Så det så, sade jag till världen, som om det brydde sig... ;-)

  Mycket vacker blomsterfägring hos dig (dina föräldrar) idag och en härlig färgfest.

  Tack för alla dina jätterara kommentarer hos mig - jag blir så glad!

  Varma hälsningar, Helena, The Swenglish Home

  SvaraRadera
 4. Jajjemän!Ord och inga visor.
  Har förvisso satt på mig strumpor men vägrar jacka ett tag till!
  Kan inte ens fatta att det gått så fort allting.
  Men med dom fina blombilderna har jag bevis på att det fortfarande är sensommar=))

  SvaraRadera
 5. Hade du frågat mig under helgen, hade jag hållit med om att det är sensommar, vädret var helt underbart. Men idag när jag ser ut möter mig endast regn och kyla.
  Jag, som också är ett "barfotabarn" under sommaren, har börjat bära strumpor nu...det är definitivt ett hösttecken! *ler*
  När det regnar bär jag en manchesterjacka, annars blir det en stickad kofta. Ja, för vad ska man annars ha på sig när det blir riktigt kallt. Ibland får jag höra att "du som kommer från Sverige, borde väl vara van vid kyla..."
  Jag vet inte om de tror att jag är nåt slags djur eller? *fniss* Kanske Svenskarna föds med osynlig vinterpäls eller extra tjock hud under fötterna??
  Nä, nu börjar jag svamla, har inte vaknat ännu...
  Ha en skön dag!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 6. Visst önskar man att den finaste årstiden ska stanna ett tag till, men det är nog bara att gilla läget...:-) ha en fin dag, kramen

  SvaraRadera
 7. Hihi, jag känner igen mig, jag struttar omkring i mina tygskor och vägrar att stoppa fossingarna i några boots ännu. Så länge det går att lukta på mina blommor i trädgården är det fortfarande sommar (om än sensommar). Men om jag ska vara ärlig så varar det nog inte så länge till *ler*.

  Ha en härlig dag vännen. Kram Cin

  SvaraRadera
 8. Nej, än så länge tycker jag det är mycket sommarfeeling. Jag går också barfota i mina skor och har fortfarande bara en tunn jacka. Nu blev jag sugen på att köpa en bukett med blommor till mitt tråkiga boende, så inspirerad av dina bilder./Kram Merja

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Vackra blommor!
  Det är ju soliga dagar nu så än kanske det inte är höst. Även om det känns som det är de.
  Men att gå i tjocka boots är för tidigt. Här är det tygskor som gäller fortfarande.

  Ha en bra dag!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 10. Ja vädermässigt har det helt klart vart sommar. Igår var en underbar solskensdag. Men jag tycker nog att färgerna börjat ändras och se lite mer höstlika ut...
  Kram Pia

  SvaraRadera
 11. September tillhör mina favoritmånader! Helt klart har vi sensommar, ingenting annat!

  SvaraRadera
 12. Har också ballerinaskor och tunnare jacka på mig fortfarande och vill inte börja med sockar och långa byxor än!:)
  Fina bilder du visar!
  Kram

  SvaraRadera