lördag 25 september 2010

Sanningen bakom...

Tack Elle för att du vågade visa ett "ej-perfekt-vitt-hem-utan-ljuvligt-bakinlägg" och visst törs jag anta utmaningen att visa hur det ser ut bakom min rygg när jag zoomar in och tar ljuvliga (hm, nåja, försöker i alla fall) detaljbilder.

När jag började med bloggen sa min man flera gånger att han tänkte starta en egen blogg som skulle heta "Sanningen bakom" där skulle han avslöja hur det verkligen såg ut hos den ena systern Hjertén (mig alltså). Detta slipper han nu för här kommer avslöjandet...

Så här såg det ut på vår övre hall igår. Nu förstår ni kanske varför jag drömmer om städhjälp!!  Som tur var  var gårdagen en riktig regn- och ruskdag, så jag kan även visa några bilder på hur hallen är tänkt att se ut...

Kontorsinredning från IKEA, förutom stolen som följde med huset (då var den brunrutig).

Den svarta griffeltavla-dörren leder till vinden.

Tapet som vi hittat på vinden har fått bli en mini-fondvägg.
Lampa ärvd från mormor.

Nyligen skrev jag ett inlägg om att alla spegeldörrar i mitt hus revs ut på 60-talet och ersattes med gabondörrar.

- Ljög jag då?
- Nej!
- Varför ser det då ut som spegeldörrar på bilden ovan?

Därför att ägaren efter rivningsmarodören också föredrog spegeldörrar framför gabondörrar, så han satte på lister och målade alla dörrar för att få dem att se ut som spegeldörrar.

/Frida

P.s. Tack för alla peppande kommentarer angående städhjälp.14 kommentarer:

 1. Det var ett bra inlägg...Sanningen bakom....jag läste också Elles inlägg om skräprummet. Jodå jag skulle kunna ge många sådana exempel men vill nog ta en efterbild också innan jag visar.
  Ha en skön dag...städa inte ihjäl dig för livet är för kort för det. Bra idé med städhjälp...nu då ni behöver det. En bra investering i sitt liv må jag säga...gagnar alla så man får mer tid över till det som är viktigt.

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 2. Underbart inlägg! Som jag tror gäller oss alla...jag skall banne mig ta bilder på hur min vackra matsal för tillfället är fylld, med bröte.
  Håller på att göra om i tv-rummet så allt har slängts in dit. Både det som skall tillbaka in igen och det som jag aldrig vill se skymten av Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Det ser fullkomligen normalt ut! Absolut!

  Går tillbaka lite i inläggen och säger, klart du ska ha städhjälp. Har man möjlighet så är det fenomenalt bra, inget att skämmas för alls, säger som Svarta Irisen, någon får ett arbete och du får tid över. Och inte är det längre någon speciellt typ av människa som anlitar till städhjälp, jag tror det är något som hänger kvar från äldre tider, men det är historia nu....skaffa dig en "Rut" du!

  Vilken omvandling av era toor! Dom blev jättefina båda två, fräscha och läckra. Kul när det blir så bra!

  Trevlig helg
  Agneta

  SvaraRadera
 4. Underbart med före och efter. Sanningen bakom var lite roligt tycker jag.

  Idag har jag städat själv. Trots att det är lördag och trots att jag inte ville :-)

  SvaraRadera
 5. Jag gillar detta inlägg! Har gjort ett sådant om vår tvättstuga en gång och även om vår dotters rum. Tycker att det är skönt att ibland se att andra också har kaosställen hemma!:)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Ja, så har vi det alla hemma ibland. Den bilden vi skapar på bloggen stämmer nog oftast inte, utan det stylas nog en hel del! Tapeten i din lilla fondvägg är riktigt läcker och jag gillar griffeldörren skarpt!/Kram Merja

  SvaraRadera
 7. JAg har också haft ett "ful-inlägg".. kände att jag vill dela med mig av hur det egentligen mest ser ut därute:-) Man är väl bara männscha:-))

  Ha det fint! kram H.

  PS Cool tapet du hittade!!

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Tack för din titt hos mig!
  Roligt att läsa att alla har "som vanligt" hemma hos sig :) Läste här om dan från nån annans blogg om samma sak. Här är det likadant, specielt när min lilla barnbarn är här så ingenting står på sin plats!
  Har en skön lördagkväll!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 9. Ska också visa ett fulinlägg endera dagen, måste bara bestämma mig för vilket "problemområde" som ska visas upp först...

  Jätte snygg fondvägg, kul att ni hittade tapeten på vinden.

  Ha en trevlig lördagkväll!!!

  SvaraRadera
 10. Jo men visst är det så! Man vill gärna tro att alla andra har så fina välstädade perfekta hem men, så är det ju inte alls. Ibland blir jag faktiskt lite trött på att vi "lurar" oss till att tro på det. Om du visste vad som gömmer sig bakom skåpdörrarna här... ;)

  Frän tapet!

  Trevlig lördag - kram Sanna

  SvaraRadera
 11. Det "rasade" ju någon debatt bland inredningsbloggar för ett tag sedan kring att nästan alla visar upp perfekta hem och att det skapar ångest.. själv tycker jag inte det, man fattar ju att alla har hörn och ibland hela förråd, som undertecknad, där det är hur stökigt som helst. Det finns ju faktiskt roligare saker att göra än att bara se till att allt är i perfekt ordning. Så hej, tummen upp för alla som vågar visa sin hemliga oreda.

  (och den där fondtapeten var ju hur häftig som helst!)

  SvaraRadera
 12. Vi bodde på Sunwing Resort & Spa Kallithea.
  Kram

  SvaraRadera
 13. Sanningen bakom finns i alla hem, mer eller mindre. Annars skulle det inte vara något hem utan en utställningslokal eller museum.
  Kram

  SvaraRadera
 14. Halloj Frida! Men fy vad du stökar till;) Och vad jag tycker om er fondtapet. Hur cool som helst. Vill kika in och hoppas att du får en härlig flygning och tur till Tyskland utan något som helst skallebank.

  Kram Lisa

  SvaraRadera