tisdag 10 maj 2011

Viva España

När varenda person jag pratade med om Barcelona sa "du kommer att ÄLSKA Barcelona", fick jag så höga förväntningar att jag trodde att jag kanske skulle bli lite besviken. Men, det blev jag inte, det blev jag ABSOLUT inte. Jag föll pladask, jag kan förstå vad alla pratade om, det är verkligen en underbar stad.


(Jag kan till och med förstå att little brother Hjertén valt att flytta dit - om jag kunde spanska skulle jag kanske överväga det själv!)

Vart man än vände sig fanns det skulpturer, konst och vackra byggnader att titta på. God mat och dryck var det heller ingen brist på. Tapas i alla de slag tillsammans med ett glas kall, god Cava eller en öl, eller ett glas rött fanns i nästintill varenda gatuhörn. Att det dessutom finns flera intressanta och spännande museum, härliga parker, en medelhavsstrand mitt i staden OCH bra shopping gör det till en ganska perfekt stad att besöka i mina ögon!

Ett besök på en av Kataloniens många Cava Bodegor var inte heller någon besvikelse, en ca två timmar lång guidad tur låter kanske lite ambitiöst, men det var spännande att höra om tillverkningen och se källarna med det enorma lagerhyllorna med Cavaflaskor. Kan hända att minnet har en liten extra guldkant efter två stora provsmakningsglas som final på rundturen..?

// K

14 kommentarer:

 1. Åh tapas... Åh tapas IGEN... Nu blev jag hungrig. :-)

  Låter underbart - ett av alla de ställen jag vill se innan jag trillar av pinn. Hade en gång en spanskalärare som kom från Barcelona och hon berättade så ofta om det att man redan då längtade dit. :-)

  SvaraRadera
 2. Nu blev jag sugen...
  Bara arkitekturen är nog värd ett besök.

  Värst vad syskonen Hjertén är utspridda! *ler*
  Men då har man en grund mer att besöka intressanta städer.

  Ha en skön kväll!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 3. Bra med syskon spridda i storstäder utomlands... Då har man ju en anledning till att resa dit. ;-)

  Försommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 4. Har varit där en gång för länge sedan, inte dumt med släkt som bor lite här o där. En bra anledning att kunna ta sig en tripp ibland!
  Hörde att de inskaffat ett nakenhetsförbud, för att mota bort alla som går nakna (?) i Gamla stan. Egentligen ville de tydligen åt bara bikini på gatorna. Hade varit lite annorlunda att shoppa bland spritt språngande nakna personer..

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Barcelona... finns även kvar i mitt hjärta:)

  Må så gott.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 6. Jag har aldrig varit i Barcelona - men har liksom du bara hört gott om staden från de som varit där. Kul att den uppfyllde dina förväntningar :)

  Jag önskar dig en fin onsdag!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 7. Alla som varit där verkar bli förälskade... Kanske dax för en tipp? :)

  SvaraRadera
 8. Var där på skolresa i gymnasiet och då kan jag ju erkänna att jag inte uppskattade staden på det sätt jag antagligen skulle göra idag!:) Då gick man ju i kyrkor och på museum för att man var tvungen.
  Bra att ha syskon i olika storstäder!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Men hallåååååå Frida - du får inte bara säga "a" men inte "b" ju! Berätta - maila om du vill! :-)

  SvaraRadera
 10. Där har jag aldrig varit. Vad mysigt!

  SvaraRadera
 11. Jag kunde inte skrivit det bättre själv! Jag håller till fullo med. Barcelona är en perfekt stad, har allt - god mat, kultur, shopping och bad. Dessutom på gångavstånd.
  Kram Marie

  SvaraRadera
 12. Ha en fin helg.
  kram
  Hanna

  SvaraRadera