onsdag 29 augusti 2012

Middagstips

Idag överraskade jag mig själv och hela familjen med att laga mat som faktiskt var riktigt god!

Hmm?!

Nej, jag brukar inte ägna mig åt att laga mat som smakar dåligt, men ibland lyckas man helt enkelt lite bättre än annars.

Jag är ingen vän av att följa recept utan brukar för det mesta öppna kyl, frys och skafferi skanna av vad som finns och komponera ihop något. Oftast blir det ätbart och ibland blir det, som idag, riktigt lyckat. För att jag ska komma ihåg hur jag gjorde (brukar sällan bli lika två gånger) bestämde jag mig för att skriva ner receptet och dela det med er.

Jag gjorde (ungefär) så här:

1 pkt frysta wokgrönsaker (Thai)
Ett par nävar frysta haricoverts
6st laxfilér
1-1,5 dl creme fraiche
3 tsk rödcurrypasta
2 msk sweetchilisås
Salt
Peppar

Tina laxen. Lägg grönsakerna i botten på en ugnsfast form, salta lätt. Blanda creme fraiche med curryn och chilisåsen. Lägg laxfilérna på grönsakerna och bred såsen över. In i ugnen på 225 grader i ca 15minuter (jag är osäker på tiden, ta ut laxen och kolla). Servera med ris.

Förövrigt var det VAB idag igen och idag lekte vi med trolldeg...



/Frida

5 kommentarer:

  1. Gott det lät, lax är ju så gott!:)
    Fina figurer av trolldeg också. Krya på er!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Lite sån är jag också... det blir lite olika varje gång... spänning ska man ha här i livet:)

    Jättesöta trolldegsfilurer! Idag får ni måla dom!

    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Hej Frida,

    Vilka sötingar ni knådat ihop :) Den middan lät ju hur enkel och god som helst! Jag gör ofta som du, skannar av och så blir det nånting av det. Jag kan ha sett/läst/ätit något hos någon annan och kör sen egna varianter. Kram Sanna

    SvaraRadera
  4. Så gott det låter med ditt laxrecept! Nog är det så att man rör ihop lite av vad huset förmår många gånger och glömmer när det blir bra, att skriva ner hur man gjorde :)

    SvaraRadera
  5. Det lät som ett gott recept.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera