torsdag 1 juli 2010

Reda och oreda!

Som jag skrivit om tidigare (här), överensstämmer hur jag vill att det ska se ut i mitt hem dåligt med hur det i verkligheten ser ut!

På sommaren blir det, tycker jag, extra svårt att klämma in "homestyling" i vardagen. Man vill ju inte alls vara inne och hemmet blir mest som en centralstation där man lämnar och hämtar packning, skaffar lite proviant och drar vidare!

Emellanåt leder detta till att jag nästan får lite panik över hur det ser ut!!!! Det är rörigt och stökigt ÖVERALLT och man vet inte i vilken ände man ska börja.

Ibland känns det till och med som att röran ska attackera mig!

För att undvika att hamna på hispan är FÖRVARING och möjlighet att "gömma undan" saker tricket!
 

En av de saker jag är mest nöjd med i vårt hus är att vi har ett kapprum, vilket gör att man (i teorin) inte borde behöva snubbla över 20 par skor så fort man kliver över tröskeln! I detta kapprum finns nämligen möjligheter!

Ena lågsidan är klädd med väggfasta skolådor från IKEA, som jag rankar som en av våra bättre investeringarna ALLA kategorier!! Som synes är det inte av estetiska själ jag är så lyrisk över dessa lådor utan anledningen till mitt jubel är naturligtvis hur otroligt praktiska de är. Alla i familjen har tre lådor var och de rymmer det mesta från fotbollsskor och benskydd till halsdukar och pälsmössor.


På den andra lågsidan finns sko-och jackförvaring, samt plats för en och annan väska!


Dessutom finns på ena kortsidan krokar i barnhöjd.


Trots dessa förutsättningar såg hallen ut som en BOMB när jag kom hem från jobbet idag. Jag nöjde mig dock med ett snabbt röj - storstäda, tror jag att jag väntar med till hösten...!!


/Frida

9 kommentarer:

 1. Har man barn är det nog så att man lätt blir överfallen av prylar i hallen och att det ständigt finns en viss risk för att snubbla :-)

  SvaraRadera
 2. Homestyling vad är det för nåt, hihi. Det får man ta igen till hösten, nu är det trädgård som gäller, och en och annan fikapaus i skuggan *fniss*.

  Min dotter investerade i samma geniala förvaringsystem. Det har aldrig varit sååå välstädat i hennes hall nån gång innan, tur att IKEA kan vara en räddare i nöden ibland.

  Ha en skön helg. Kraaam Cin

  SvaraRadera
 3. Ett kapprum hade nog inte varit dumt. Jag har ofta en känsla av att komma in i en stökig skoaffär när jag kommer hem...*ler*
  Med fyra barn blir det en hel del skor!

  Har ännu inte hittat den rätta förvaringslösningen, så tills dess får det vara lite rörigt.

  Här är det just nu värmebölja, så jag tänker varken på homestyling eller trädgårdsarbete. Man har sagt på radio att det är klokt att unvika kroppslig ansträngning idag...det rådet följer jag nu! *blink*

  Ha en skön helg!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 4. Här är det ju egentligen bara jag som bo, så hur kommer det då sig att det alltid alltid är en stor härva av skor innanför dörren?! Är jag helt okapabel att ställa in skorna i skohyllan?!
  Jodå, röran undet sommaren känner jag till.. jag städar för fullt nu, som du märker... ;-D

  SvaraRadera
 5. Åh, vad jag känner igen det där! Här tror man också att det bor 10 personer ibland och inte 4!:)
  Jag sa senast idag att gillestugan skulle behöva en storstädning efter att ha hyst en massa saker från kök och vardagsrum och maken kunde inte förstå varför jag inte hade gjort detta i veckan!;) Kanske att det kan bli gjort nästa vecka om det blir lite sämre väder...
  Kram

  SvaraRadera
 6. Homestyling är något som jag och "gubben" kanske kommer att ägna oss åt lite när mina två tonårsbarnbarn lämnat oss.
  Det känns liksom inte aktuellt just nu.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 7. Hej Frida,
  Tack för din hälsning hos mig - Allt i Hemmet verkar vara en tidning att investera i, det är många som talar sig varma om den. Känner igen mig i din beskrivning av sommarhemmet, man fokuserar på det mest nödvändiga och låter stylingen vänta till höstens svala dagar.
  Önskar dig en trevlig helg.
  Kram/Marita

  SvaraRadera
 8. Vad himla praktiskt med väggförvaringen till skorna, här ligger alla våra skor nu utrivna huller om buller i hallen då barnen varit i farten...

  Man orkar ju inte städa i värmen, efter bara lite plock är man ju dyblöt. Sen har man ingen lust till städnng heller när vädret är så fint och man kan lata sig om dagarna :)

  Tack för att du vill vara med i min tävling!
  Ha en härlig söndag!
  Kramar Linda

  SvaraRadera
 9. Håller med, storstädning är inte ett jobb för en varm julidag!:)

  Ha en fin söndag,

  Rebecca

  SvaraRadera