tisdag 13 april 2010

I mina inredningsdrömmar...

...finns ingen disk, ingen stryktvätt, inga travar med papper och inga smutsiga toaletter. Där finns inte några
skor, jackor eller väskor slängda i en hög innanför dörren. I mina drömmar behöver jag aldrig snubbla över Barbiedockor eller Lego, och i mina drömmar finns inget smuts och inget damm!!

Nej, i mina inredningsdrömmar är allt smutsfritt, prylfritt, ljust och harmoniskt som klippt ur ett inredningsreportage.

I min verklighet däremot, existerar allt detta och dessutom finns det en rad saker
som distraherar och tar tid från att kunna förverkliga dessa drömmar.

Jag syftar naturligtvis på trivialiteter såsom jobb (jag menar: hur är det tänkt att man ska hinna med sånt?), matlagning, läxläsning, föräldramöten, fotbollsmatcher, tandläkarbesök, samt att umgås med familj och vänner.

Känner man dessutom, att man vill ha tid till att träna eller att gå till frissan (vilket jag måste prioritera upp snarast), finns det inte många minuter kvar för att fixa detta drömscenario.

Det är en sån här hall jag vill ha, där högen med hattar och de "slarvigt" placerade gummistövlarna ser dekorativa ut!
Jag har (som sagt) också högar och slarvigt placerade kläder och skor i min hall - tyvärr utan att det ser ett dugg dekorativt ut!

/Frida

Bilder från Sköna Hem

4 kommentarer:

 1. Jag delar verkligen också dina inredningsdrömmar. Tänk vad härligt det varit om man sluppit allt som strular till vardagen. Och allt som strular till det här hemma och gör att det sådär ohyggligt fort kan bli så väldigt stökigt.

  Koppen med fjärillar på kommer från Wedgwood och är köpt i en "typ Duka butik" här i Norge. Men den borde väl gå att finna i Sverige också, bara man hittar en butik som tar in Wedgwood så kan de alltid beställa.

  Hoppas du har det fint!

  SvaraRadera
 2. Hahaha... Känner man igen sig eller? Kanske blir bättre när barnen har flygit ut och hunden lär sig att tvätta sina tassar själv. Vilken fantastisk blogg ni har. Jag är numera följare jag också! Roligt att du ville vara med i min tävling.
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 3. Så sant!! Vet inte om jag ska skratta eller gråta *fniss*

  Blir smått galen på alla skor och jackor som ligger huller om buller i vår hall, skönt att det snart är vår så det blir mindre av alla ytterplagg...

  Familjen är det viktigaste och värdefullaste man kan ha, allt annat kan vänta tills tiden orken och lusten infinner sig!

  Ha en skön vecka!
  Kram kram
  Linda

  SvaraRadera
 4. Ungefär som på bilderna ser det faktiskt ut hemma hos mig ... eller vänta, var det kanske bara i fantasin här också?

  Du har rätt i att pioner inte särskilt uppskattar att bli flyttade. Hur de ställer sig till att bli mosade har jag däremot aldrig undersökt. Så här följer ett svar med väldigt svaga vetenskapliga grunder:) Eftersom de är perenner kommer det ju nytt varje år (till skillnad från ett träd som knäcks och blir förstört). Jag skulle tro att de överlever en nätt mosning. Det vore nog bra om det inte är för blött/mjukt i marken vid tillfället för att undvika att mosa även de underjordiska viktiga delarna. Kanske går det att lägga plankor runtom för att avlasta rötterna?

  Oj, det blev ett väldigt långt svar. Rapportera gärna hur det går för dina pioner, mosade eller ej:)

  Rebecca

  SvaraRadera