torsdag 22 april 2010

Trasig soffa och sofftrassel

"-Vi MÅSTE köpa ny soffa!" är det nästan att jag skriker till mig själv varje gång jag går in i vårt TV-rum. Orsaken till detta är inte ett utslag av modets nycker eller att jag har tröttnat på min soffa och "måste ha en ny" utan att vi faktiskt måste köpa en ny soffa då den gamla inte bara är solblekt och ful utan faktiskt helt utsliten! På armstöden har det till och med blivit stora hål!

Soffan känns som något de skulle kunna använda i en film för att symbolisera Öststatsmisär! För att tona ner misärkänslan något, har vi draperat soffan med diverse filtar och tyger. Lapptäcket är ett halvfärdigt överkast som jag sydde första sommaren när jag flyttat hemifrån!

Att byta soffa är dock inte något man gör i en handvändning, i alla fall inte i den här familjen. Det är många kriterier som ska vara uppfyllda innan inköpet kan genomföras:
 • Den ska vara skön att sitta i
 • Den ska funka att ligga i
 • Den ska rymma hela familjen
 • Den ska vara snygg 
 • Den ska ha rätt färg
 • Den ska ha rätt pris 
 • Den ska kunna ena familjen kring ovanstående punkter
När vi efter mycket vånda till sist lyckade med den nedersta punkten och var redo att slå till, då fanns inte den tilltänkta soffan längre till försäljning - suck!

 Det verkar som vi får dras med vår filmrekvisita ett tag till!

/Frida

5 kommentarer:

 1. Kul att hitta till en ny blogg!
  Har nu läst dina senaste inlägg och gud, vad jag känner igen mig!:) Detta med din hall hade jag kunnat skriva själv och idén med en arbetsplats istället för garderoberna var ju super smart!
  Förstår också din oro över att välja rätt. När det handlar om så mycket pengar som vid ett nytt kök, så får jag panik över alla beslut som måste bli rätt!
  Hit kommer jag gärna igen!:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack för besöket! Vad roligt att hitta hit till er blogg.
  Jag håller med, ny soffa köper man inte i en handvändning.Lycka till i jakten på den perfekta för er!

  SvaraRadera
 3. Tack för att du tittade in på min blogg! Härligt med möbeljakt...Lycka till! PS Gillar Åmål, har kompisar som bor där.

  SvaraRadera
 4. Soffan ser faktiskt rätt mysig ut på bilden iaf *ler*

  Attans så snopet att den tilltänkta soffan inte fanns kvar, önskar lycka till i fortsatt jakt efter den perfekta soffan! :)

  Ha en mysig lördagskväll!
  Varma kramar
  Linda

  SvaraRadera
 5. Jag känner igen mig i soffproblematiken! Här var det mycket funderande och provande innan jag hittade en ny jag kunde förlika mig med.. min gamla var så skön, men klädseln var..ett minne blott kan man säga! ;-D

  SvaraRadera