onsdag 7 april 2010

Febern fortsätter......och visst blev det till att putsa silvret idag!
Eller putsa och putsa, jag använder mig av så klart av ett hederligt husmorsknep, nämligen nersänkningsmetoden.

Man tar en stor gryta, gärna av aluminium, har man inte en sådan klär man botten av en vanlig gryta med aluminiumfolie. Därefter tillsätter man ett par matskedar bikarbonat, samt kokande vatten.
Lägg i silverföremålen och vips (idag också!) är de hur blanka och fina som helst! För hårt svärtade föremål, kan man med fördel efterputsa med lite ketchup!

Nedan följer lite före- och efterresultat!

Silverskålen fick vi i bröllopspresent och den är ett minne från min farfars föräldrahem, jag brukar ofta använda den till att ha blommor i, men nu har den stått bortglömd i ett skåp ett tag!

Eftersom husmorsfebern inte gått ur kroppen än, var jag tvungen att göra mig till lite extra och köpte med en blomsterkvast från mataffären, för att som en riktig husmor göra ett eget blomsterarrangemang.

Det är nog tur att jag ska tillbaka till jobbet imorgon, annars är risken stor att jag snart förvandlas till någon figur ur en Jane Austin roman! 

/Frida


3 kommentarer:

 1. Oj, vilken skillnad det blev. Vilket bra tips. Tack!

  Hälsningar Agneta

  SvaraRadera
 2. Hej Frida!

  Tack för dina rara ord inne hos mig, blev så glad! :)

  Jag har en hel del silver hemma hos mig som måste putsas upp, bäst att kanske ta tag i det nu!!

  Jag kommer gärna tillbaka till din mysiga blogg igen.

  Ha en fin kväll!
  Kramar Linda

  SvaraRadera
 3. Men vilken förvandling! Om du är så full av husmodersknep, har du något bra tips på hur man kan få linnetyg att sluta ludda av sig med småsmå trådar?! Har fem meter tyg som verkar vilja ludda av sig på det mesta...

  SvaraRadera