onsdag 28 april 2010

För mycket vardag och för lite fest...

...eller meningen med livet?

 Jag tror att jag och flera av mina kollegor drabbats av vårångest eller medelålderskris!

De senaste dagarna har vi vid flera tillfällen ägnat fika- och lunchraster till att diskutera meningen med livet och alternativa sysselsättningar.

Kollega A funderade på om det härligaste och mest meningsfulla livet skulle vara att leva som naturfolken och tillbringa dagarna med att gå på barfotajakt i djungeln.

Kollega B hade en idé om att Älguppfödning nog var ett lättvindigt och lukrativt sätt att försörja sig på.


Själv spånade jag kring att ha en liten kombinerad antikaffär och blomsterhandel, om jag bara vore florist...!! Jag älskar att besöka mysiga blomsterbutiker!!

Frågan är dock hur mycket roligare ett sådan jobb skulle bli? Jag skulle väl antagligen stå i min butik, precis som häxan surtant och "Hoppas, hoppas, hoppas...att det inte kommer någon kund"

Nä, vår slutsats (i alla fall för denna gång) var att även om man inte har sin hobby som jobb eller lever i samklang med naturen, så borde man ändå försöka fylla dagarna med lite mer fest och lite mindre vardag!

Jag tycker att köpa hem färska blommor är det ultimata tricket för att skapa lite flärd och och lyxkänsla och på så sätt göra något festligt av vardagen! På det viset blir vardagen lite mindre trist  samtidigt som jag får utlopp för mina floristdrömmar! Smart va´?

/Frida
9 kommentarer:

 1. Det är väl så att man vet vad man har, men inte vad man får!:)
  Håller med dig om att man borde ha mer fest i vardagen!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ibland kanske man bara ska låta drömmar förbli drömmar och göra vardagen som du skriver till mer fest. Det är inte alltid att drömlivet blir bättre, det blir en vardag där också. Ha nu en riktigt skön Valborg!/Kram Merja

  SvaraRadera
 3. 'Vardagsfesten' är viktig - gilla livet och bejaka sina drömmar i den mån eknomi och arbete tillåter.
  Fortsatt trevlig helg och tack för kommentar hos mig.
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Hallå där,...vad kul med ett nytt ansikte, eh, ja, du vet nog vad jag menar *fniss*. När jag var mindre drömde jag om att bli tandsköterska,...ironin var att jag hade tandläkarskräck, fast med en underbar söt tandsköterska, och naturligtvis ville jag bli som hon. Men jag hamnade i reklambranchen istället, inte så illa pinkat de heller :).

  Fest i vardagen är viktigt, det är lite som när man fick lördagsgodis när man var liten. Man blir glad i hela kroppen. *ler*.

  Ha en härlig Första maj och Helg. Kram Cin

  SvaraRadera
 5. Älguppfödning kanske vore något:)

  Ha en fortsatt fin helg

  Rebecca

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Vad roligt att du hittade till min blogg! Hoppas att du tittar in flera gånger!

  Det gjorde att jag fick upp ögonen för din blogg också, så nu har jag tittat runt lite här. Otur på porslinet som stod i köksskåpet som rasade ner (i tidigare inlägg). Men det såg jättefint ut i omgjorda delen av köket. Vi hade också ett 70-tals mörkbrunt kök i många år, tills vi för ca 7 år sedan bytte ut alla skåpluckor och golvsocklar till björkträ och ljusa marmorerade bänkskivor, vilket blev ett verkligt lyft. Men våra ursprungliga skåp sitter kvar fortfarande. Hoppas de håller...

  Vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 7. Härliga blommor förgyller alltid vardagen! Och det har verkligen behövts senaste tiden. Har nog haft en släng av den där vårdepressionen alla snackar om, för himmel så jobbigt allt känts de senaste veckorna.

  Men nu är det första maj, solen strålar, fåglarna sjunger och temperaturen är uppe i 22 grader i solen. Underbart! Och äntligen!

  Hoppas du har en riktigt härlig helg. Sköt om dig!

  SvaraRadera
 8. Något att tänka på!

  Hälsningar Agneta

  SvaraRadera
 9. Många har en dröm om att göra sin hobby till sitt levebröd.. inte jag! Det roliga med det jag tycker mest om är att jag bara behöver göra det för min skull, skulle jag tänka att jag måste tjäna pengar på det vore det slut på det roliga..

  SvaraRadera