söndag 2 maj 2010

Nu blommar det!

Det känns inte som så länge sedan snön låg i meterhöga drivor i trädgården och jag undrade om det skulle bli någon vår i år. Jag hade inte ens blivit förvånad om vi fått dras med snö till midsommar!
Men våren ger såklart inte upp så lätt, så även om vintern böjd på hårt motsånd gick våren segrande ur striden, det här året också. Det tackar vi för!!

Idag tog jag mig en tur i trädgården för att se hur långt våren kommit och jag kunde bara konstatera att det går nästan för fort...jag hinner ju inte med!! De vanliga Krokusarna är redan överblommade, liksom Snödroppar och Vintergäck.

Nedan följer lite bilder på en del av det som blommar nu...

 
En Skilla ovh en Vitsippa har funnit varann!

Vårlstjärna och Skilla i full blomm...

Dillpionen har just vaknat! Jag tycker att Dillpionen är väldigt charmig så här innan den vuxit till sig och börjat blomma, den ser lite yrvaken ut!!

Vårkrage och någon slags Krokus (...eller troligen Flocktulpan), sträcker sig mot solen!

Tusensköna och Ormöga hade också vaknat till liv!

/Frida

8 kommentarer:

 1. Vilka härliga blomsterbilder! Jag har också gått runt i trädgården i flera dagar med kameran i högsta hugg. Men jag tyckte det behövdes en kattbild i dag... Kommer mera blommor så småningom.

  Jag håller med dig, det går alldeles för fort så här års. Man vill hinna njuta ordentligt av varje blomsort, men de blommar över alldeles för fort.

  Den där "krokusen" tycker jag ser ut som en botanisk tulpan som heter Flocktulpan. Jag har själv sådana. De blommar tidigt och är små. http://sv.wikipedia.org/wiki/Flocktulpan

  De blå blommorna på andra bilden kallar vi för Vårstjärna eller Chinodoxa.

  Dillpionen var härlig! Vi har bara vanliga pioner, men de är inte så tokiga heller så här års, men Dillpionen var ändå tjusigare.

  För övrigt verkar ni ligga före oss, för här har inte Vårkragen mer än kommit upp med sina blad (syns på dagens kattbild).

  Vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 2. Hittade hit hos spirande grönt. Alltid kul att kika in hos "nya" bloggar.
  Ser att du har trädgård och dessutom en som redan lockar med massor av sköna blommor.
  Ha det bra.
  Camilla

  SvaraRadera
 3. Du har helt rätt, det går så fort nu att man knappt hinner med. Har också en förkärlek för magnolian, den är så praktfull då en blommar./Kram Merja

  SvaraRadera
 4. Vilken fin blogg ni har, och vad kul att blogga tillsammans!

  Tulipa tarda heter din lilla, fast till själva blomman sett en ganska stora vildtulpan. Tag vara på frökapslarna, det är jättekul att så sina egna tulpaner :-). Bara att strö på toppen av en kruka (så man minns vart...) och låta stå ute över vintern. Till våren spirar babylökar i mängder. Kom till Fjällbacken nå'n dag och se på dess släktingar, har en liten samling botaniska tulpaner varav de flesta från Elises Blomsterhandel mellan Töcksfors och Arvika.

  SvaraRadera
 5. Oj, där blev det fel med grammatiken. Att jag aldrig lär mig att inte ta copy-paste på delar av texten... Ja, ja...

  SvaraRadera
 6. Tulipa tarda är det latinska namnet för Flocktulpan.

  Kanske skulle pröva att så tulpaner. Men borde de inte kunna självså sig i rabatterna?

  Blomsterhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 7. Härliga bilder!

  Ha en fin helg i fönsterbytarkaoset:)!

  Rebecca

  SvaraRadera
 8. Visst frösår sig botaniska tulpaner precis där fröna hamnar, precis som Scilla. Första årets små skott ser dock ut som grässtrån och det är så lätt att de åker med i ogräsröjningen. Sår man i kruka så vet man vart man har dem och de kan växa i fred tills de är stora nog att kunna planteras ut där man vill ha dem. De är också väldigt bra spontanpresenter de där lökarna som står redo i sina krukor :-) Lökarna ökar förstås också i antal där de står så efter några år kan det bli trångt och man kan behöva sprida ut dem litet.

  SvaraRadera