söndag 18 april 2010

Fönsterbyte - del 1: Mögel och Nostalgi

Nu har den första fasen i vår fönterbytarhistoria dragit igång.

Under helgen har maken farit runt i huset med kofoten i högsta hugg. Borta är nu alla foder och fönsterbrädor, alla gardiner är nerplockade och alla blommor undanställda. Det ser lite kalt ut!

I vardagsrummet har vi ett burspråk och där har vi tidigare sett att det kommit in lite fukt. Maken (som gillar att riva) gjorde ett grundligt jobb och hittade en gammal fuktskada i taket över fönstret.

Nu måste allt rivas och byggas upp på nytt. En fördel med det är att vi kan stoppa dit lite isolering, vilket det inte varit hittills. Det är något vi kännt av kan jag tala om - inte minst den här vintern!

En betydligt trevligare upptäckt fann vi bakom golvlisten, där fanns en gammal tapetbit! Sådana fynd sätter genast igång fantasin och man påminns om att det bott människor i VÅRT hus långt innan vi var var påtänkta. Ja, långt innan våra föräldrar var påtänkta till och med!
Nedan lite bilder från rivningsarbetet.

Notera den lilla högen med sågspån! Ja, det mesta hade redan städats undan när jag tog denna bild!


/Frida

1 kommentar:

 1. Spännande med lite husarkeologi:)

  Svar: Någon webbkurs har jag inte att bjuda på för tillfället:) Men lite bilder från studiecirkeln ska jag väl kunna fixa framöver.

  Visst är korgarna snygga. De är från Korbo och enligt deras hemsida (www.korbo.se)verkar det finnas återförsäljare i Göteborg och Skåne.

  Ha en fin tisdagkväll

  Rebecca

  SvaraRadera